Uskok tvrdi da Mamić i njegov odvjetnik nisu vjerodostojni: Nama šalju šture podatke, a onda u medijima dodatno “zasole”

Uskok tvrdi da Mamić i njegov odvjetnik nisu vjerodostojni: Nama šalju šture podatke, a onda u medijima dodatno “zasole”

Uskok je u četvrtak izvijestio da je odmah po primitku “prijenosne memorije”, u kojoj osuđenik Zdravko Marić navodno potkrepljuje svoje optužbe na račun sudaca, započeo s provjerama dok za nove Mamićeve tvrdnje, s konferencije za novinare, moraju poduzeti i dodatne radnje.Od primitka prijenosne memorije (USB stick) do danas Uskok je, kako je priopćeno, uputio 118 zahtjeva za prikupljanje podataka, od kojih je prvih šest upućeno istog dana primitka te je do danas 31 osoba “ispitana u svojstvu građanina”.

Uz to, upućene su i četiri zamolnice za pružanje međunarodne pravne pomoći, od kojih su tri upućene u listopadu 2020., priopćio je Uskok. Naglašavaju da je, u odnosu na izjave o korumpiranosti pojedinih sudaca koje je sada pravomoćno osuđeni Mamić tijekom ljeta 2019. davao u javnosti, nakon njegovih javnih istupa, putem njegovog odvjetnika pozvan da te tvrdnje konkretizira i potkrijepi jer se radilo o općenitim tvrdnjama, javlkja Novi list.

Međutim, Mamić i njegov odvjetnik tada to nisu učinili već Mamić s vremena na vrijeme, kada to njemu odgovara, u javnost dozira “nova otkrića i nove dokaze”. Uskok ističe da je specijalizirano državno odvjetništvo i tijelo kaznenog progona i sukladno zakonskim odredbama te s pozornošću i savjesnošću pristupa zaprimljenim prijavama, dokumentaciji, materijalima, podnescima.

Foto: Hina