Usporedio ga s nafiksanim narkomanom: Nino Raspudić otkrio šest grijeha zbog kojih nesposobni ministar Beroš mora otići

Usporedio ga s nafiksanim narkomanom: Nino Raspudić otkrio šest grijeha zbog kojih nesposobni ministar Beroš mora otići

Zastupnik Nino Raspudić je u intervjuu za RTL naveo razloge zbog kojih ministar zdravstva Vili Beroš mora otići. Na početku je komentirao izjavu potpredsjednika Sabora Željka Reinera koji je izjavio da je oporba mazohistički raspoložena.

“Nije to nikakav mazohizam. Imamo vrlo jsne razloge i argumente koje ćemo ponuditi u Hrvatskom saboru. Hoće li se oni i dalje služiti ciničnim pragmatizmom svoje većine, to ide njima na dušu”, odgovorio je Raspudić i dodao

“Šest je nekih osnovnih grijeha ministra Beroša. Beroš je ministar godinu i dva mjeseca, ali on je tri godine prije toga bio najbliži suradnik ministra Kujundžića, dakle dio je ekipe koja već pet godina upravlja hrvatskim zdravstvom na izuzetno loš način, gubici su sve veći, a kadrova je sve manje, odlaze nam liječnici i medicinske sestre.”

Raspudić je dalje objasnio kojih je to šest grijeh. Prvo to, kazao je, da Beroš nije financijski racionalizirao sustav, da su u njegovom mandatu narasli troškovi, a opseg usluge u sustavu je smanjen.

Kao drugo je naveo to da ministar ne bi racionalizirao sustav spajanjem bolnica, što je, primijetio je, uvijek malo politički riskantno, nego bi povećavao troškove i namete. Treće što mu je Raspudić spočitao je to što je bezrazložno produljio nabavu zaštitne opreme od covida mimo Zakona o javnoj nabavi.

Kao četvrto je naveo:

“Totalna neorganiziranost sustava za cijepljenje.”

Kao peti grijeh naveo je nesankcioniranje prekorednog cijepljenja političkih moćnika, a šesti problem duga veledrogerijama:

“On kaže da je tu stvar riješio. Ali, riješio je jednako kao narkoman koji je svjestan svog problema i onda se dobro nafiksa da ne razmišlja o problemu. Dakle, zadužili su se i opet će stvar eksplodirati za pet ili šest mjeseci.”

Foto: Hina