Utučeni izbornik Nizozemske ušao u svađu s novinarima: Pa što ste vi mislili

Utučeni izbornik Nizozemske ušao u svađu s novinarima: Pa što ste vi mislili

Izbornik Nizozemske Ronald Koeman prokomentirao je jučerašnji poraz od Hrvatske (2:4) u Rotterdamu u razgovorima sa sportskim novinarom Jeroenom Stekelenburgom i analitičarima portala Ziggo Sport. Pritom je poraženi stručnjak upao u raspravu s jednim od novinara, jer smatra da ne zaslužuje kritike budući da je izgubio od osjetno kvalitetnije momčadi.

– Mrzovoljan sam, da. Mislim da nismo bili dobri u drugom poluvremenu. Hrvatski vezni red zadržao je kontrolu, od tog trenutka bilo nam je teško – kratko je Koeman sažeo dvoboj sa De Kuipea.

Novinar mu je potom ukazao na podvojeno mišljenje kritičara. Jedni primjećuju da reprezentacija Nizozemske igra bolje u odnosu na ožujak, ali i dalje se govori o porazima i gubicima. Koemanu se nije svidjela takva “dijagnoza”, javlja Jutarnji list.

– Ne razumijem, što ste očekivali? Da ćemo najednom Hrvatsku stjerati u kut? Treću reprezentaciju svijeta? Ne biste trebali zatvarati oči pred dobrim stvarima, ja sam zadovoljan napretkom i nastavit ćemo tim smjerom – poručio je Koeman.

Ni razgovor za Ziggo Sport nije prošao glatko. Novinar Bas van Veenendaal prisjetio se ogleda Nizozemske i Francuske (0:4) u prvoj rundi kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. i upitao treba li se brinuti što su Tulipani ponovno ostali napunjene mreže.

– Ne računam dva posljednja gola jer se radi o produžecima, a tada preuzimate sve moguće rizike – odgovorio je Koeman, da bi ga novinar prekinuo s komentarom:

– Ako ne računamo dva gola, znači da nismo poraženi?, na što Koeman odgovara:

– Usput, vaš komentar je malo glup. Igrali smo protiv momčadi koja jako dugo igra zajedno, s razlogom su treća momčad svijeta. Pokazali su to u srijedu, a mi smo se borili najbolje što smo mogli. Odoljevali smo pritisku kad god je bilo moguće, ali nemar nas je u nekoliko navrata koštao.