Vahid Halilhodžić bez dlake na jeziku: Hrvatska ima jedan veliki problem, ali svejedno može pobijediti Brazil. Evo i kako

Vahid Halilhodžić bez dlake na jeziku:   Hrvatska ima jedan veliki problem, ali svejedno  može pobijediti Brazil. Evo i kako

Vahid Halilhodžić netko je koga možemo smatrati djelomičnim kreatorom senzacije Svjetskog prvenstva – Maroka – no zbog sukoba s najvećim zvijezdama, čelni ljudi marokanskog saveza odlučili su mu otkazati suradnju.

Vaha je dao intervju za Index, a progovorio je o svim aktualnostima vezanim uz Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Neki opći dojam je da više nema velikih i malih reprezentacija. Razlika između Europe i Južne Amerike s Azijom i Afrikom je sve manja i treba očekivati da bi se lako moglo dogoditi kroz idućih desetak godina da jedna afrička ili azijska reprezentacija dođe u finale. Turnir je zanimljiv, ima finih iznenađenja, ali i razočaranja poput Njemačke.

Tko je mogao očekivati da će Njemačka, ekipa koja je četiri puta bila prvak svijeta, drugi put zaredom ispasti u grupi? No to je danas tako, nogomet se promijenio. Zato nije više ni neobično da Saudijska Arabija dobije Argentinu, Kamerun Brazil, a Tunis Francusku. Ako neka momčad, koliko god ona dobra bila, u turnir ne uđe maksimalno motivirana, spremna i taktički i mentalno, lako će ispasti“, započeo je Vaha razgovor za Index.

Prokomentirao je zatim Hrvatsku.

Hrvatska je pokazala da je konstanta svjetskog nogometa. Hrvatskoj su četvrtfinala standard i znam da mnogi navijači maštaju o reprizi Rusije, ali treba biti realan i reći da je i plasman među osam najboljih fantastičan doseg i da je Hrvatska još jednom pokazala da je sila. Čak i kad ne igra najbolje.

Kod Hrvatske sam vidio puno problema u igri, jako slab ritam, ima puno umora, igra je bila dosta nepovezana. Hrvatskoj fali jedan jak individualac kakve imaju Brazil, Francuska ili Argentina. Ne možemo očekivati od Modrića da u svojim godinama igra sam. Najveći hendikep Hrvatske je nedostatak pravog, top centarfora. To je ključni problem.

Takvi igrači, kao što su Mbappe ili Messi, mogu i ne odigrati najbolju utakmicu, ali na kraju će u statistici pisati da su imali dva gola ili dvije asistencije. Takav igrač Hrvatskoj treba, koji će ni iz čega napraviti nešto“, rekao je Halilhodžić.

Za kraj, prognozirao je može li Hrvatska iznenaditi Brazil.

“Naravno da može, zašto ne bi mogla? Treba biti maksimalno fokusirana na obranu, treba pokušati održati nulu što je duže moguće i ono što je ključno, mora zabiti bar jedan gol misli li utakmicu odvući u produžetke ili penale, gdje se onda priča sasvim mijenja.

Brazil ima takvu individualnu klasu da je to strašno i treba očekivati da će oni zabiti. Zato Hrvatska, koliko god mora posvetiti pažnju defenzivi, po svaku cijenu mora nešto napraviti i u napadu. Bude li to tako, ništa me ne bi čudilo. Brazil je veliki favoriti, ali i drugi su protiv Hrvatske bili favoriti pa se nisu dobro proveli.

Hrvatska ima nevjerojatnu atmosferu, momčadski duh kakav malo tko ima na svijetu i ono što je jako važno, sreća je prati. Ti naizgled sitni detalji su danas presudni. Sjetite se one lopte koja je po meni prešla liniju na utakmici između Japana i Španjolske. Milimetri su odlučivali da Njemačka upadne, a da Japan ispadne. Treba protiv Brazila ući bez straha, a onda će i sreća biti na tvojoj strani“, zaključio je Vaha, prenosi Sport klub.

Foto: Hina