Veliki narodni ustanak protiv covid putovnica: Na prosvjed došli Raspudić, Bulj, Kokakušić, Bartulica, Hasanbegović, Sinčić, Grmoja

Veliki narodni ustanak protiv covid putovnica: Na prosvjed došli Raspudić, Bulj, Kokakušić, Bartulica, Hasanbegović, Sinčić, Grmoja

U Zagrebu je oko 15 sati počeo veliki prosvjed protiv mjera i covid-potvrda. Tisuće građana pristiglih iz različitih dijelova Hrvatske krenulo je u dvije povorke prema Trgu bana Jelačića odakle će na skupu od Vlade tražiti ukidanje covid-potvrda.

rganizatori iz Inicijative prava i slobode na svom su Facebooku jutros objavili da iz cijele zemlje stiže više od 30 autobusa.

Povorke građana krenule su prema glavnom Trgu bana Jelačića oko 15 sati s Trga Francuske republike i Trga žrtava fašizma.

Sudionici prosvjeda koji se na društvenim mrežama naziva i “Bijeli tihi marš” od Vlade traže ukidanje covid-potvrda, koje su u okolnostima epidemije koronavirusa u Hrvatskoj obavezne u zdravstvu, socijali te državnim i javnim institucijama.

Nino Raspudić i Miro Bulj

Okupljanje na dva zagrebačka trga

Okupljanje građana započelo je na Trgu Francuske republike i Trgu žrtava Fašizama, a prema procjeni, na obje lokacije oko 15 sati bilo je više tisuća građana.

Povorke su potom simultano oko 15 sati krenule prema središnjem mjestu održavanja prosvjeda.

Promet Ilicom je zatvoren, a policija po prolasku kolone, zatvara promet pristupnim ulicama. Okupljenim građanima, na Trgu Francuske republike organizatori su dijelili bijele balone, svijeće i lučice.

Na nekima od transparenta koje drže okupljeni ističu se parole : ‘Ja vjerujem znanstveniku Gordanu Laucu’, ‘Ne slijepom vjerovanju autoritetima’, ‘Živi i pusti druge da žive’.

Na Ilici na razglas čovjek iz povorke govori: ‘Raširite se da ne kažu opet da nas je bilo samo 100.’

Skandira se: ‘Petrinja, Bjelovar, Vukovar, Zagreb, Makarska…’

Dolaskom na polazišnu točku kod sjedišta HDZa povorka je počela izvikivati: ‘Lopovi! Lopovi! Čuvate bagru!’

Na prosvjed su došli brojini političari: Nino Raspudić, Zlatko Hasanbegović, Mislav Kolakušić, Miro Bulj, Ivan Vilibor Sinčić, Stjepo Bartulica.

Foto: Hina

Facebook Comments