Veliko iznenađenje na desnici: Tihomir Dujmović hvali Andreja Plenkovića

Veliko iznenađenje na desnici: Tihomir Dujmović hvali Andreja Plenkovića

Novinar i publicist Tihomir Dujmović pohvalio je reakciju hrvatske Vlade koja je srpskim vojnicima zabranila ulazak u Hrvatsku.

Dujmovićevo objavu donosimo u cijelosti.

“Napokon! Napokon! Napokon! Nakon dugog vremena i nebrojenih srbijanskih provokacija dočekali smo da je jedna hrvatska Vlada napokon rekla dosta! Potpuno shvatljiva i sasvim razumljiva zabrana ulaska srpskom vojnom izaslanstvu na čelu s notornim srpskim ultra četnikom Vulinom na novu jasenovačku provokaciju nadam se da će sada “otvoriti novu stranicu” u budućem hrvatskom tretmanu beogradskih provokacija, odnosno da ćemo se i ubuduće ovako jasno ponašati kad se radi o ovim relacijama.

Milanovićeva Vlada prije četiri godine nije imala petlje zabraniti Vulinu ulazak u Hrvatsku ( kao što mu je nakon prve provokacije zabranu ulaska uvela kosovska Vlada, jer je taj čovjek zadužen za provokacije “ po regiji”!) pa tako još i danas pamtimo njegovo iživljavanje 2015 godine po Hrvatskoj! Vulinovo objašnjenje da su krenuli u Hrvatsku na poziv pakračkog episkopa Jovana Čulibrka trebao bi biti signal Kaptolu da stavi već jednom na stol temu o kojoj uporno šuti, a tiče se vodstva srpske Pravoslavne crkve u Hrvatskoj i njene novo- stare ( redovito kapitalne uloge) u velikosrpskim provokacijama, pri tom ne mislim samo na ovu originalnu ideju pakračkog episkopa (za kojeg su neki mediji iznosili da je u ratu bio jedan od elitnih niških padobranaca) da predstavnici redovne srpske vojske u uniformi ulaze u Hrvatsku”, napisao je  Dujmović.

Foto: Edvard Šušak/Hina