Veselin Vujović ne krije da bi rado bio izbornik Hrvatske: Problem je što ga jedan jako moćan čovjek ne “ljubi” previše

Veselin Vujović ne krije da bi rado bio izbornik  Hrvatske: Problem je što ga jedan jako moćan čovjek ne “ljubi” previše

Legendarni Veselin Vujović (62) je godinama ‘tu negdje’, praktički je ‘domaći trener’, u dva je mandata vodio PPD Zagreb i mnogi bi ga voljeli vidjeti na klupi Hrvatske. Trenutno je Vujo izbornik Irana, iskustva ima koliko god treba, posebice s reprezentacijama nekadašnje državne tvorevine jer je vodio Srbiju i Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju… I došao bi Vujović na klupu ‘kauboja’ taj tren, samo da stigne poziv.

‘Vidim da imam ogromnu podršku javnosti u anketama, no to ne znači ništa, izbornike ne bira ‘volja naroda’. No, kad bi me zvali, da, prihvatio bih, zašto ne? Hrvatsku ne bih odbio. Ne bi je nitko odbio…’, priznao je Veselin Vujović prije nekog vremena. Tko zna, svi sad čekamo odluku čelnih ljudi HRS-a…

U međuvremenu se Veselin Vujović friško oglasio, u razgovoru za Večernji list je bez dlake na jeziku progovorio o šansama da preuzme hrvatsku reprezentaciju.

‘Dugo sam u rukometu, jasno je svima da se to neće nikada dogoditi. Istina, svaki put sam u kombinacijama, ali nikad me nitko nije nazvao iz HRS-a i pitao što mislim o tome ili imam li kakav plan, program i viziju. Dakle, ni ovoga puta nitko me neće nazvati od onih koji trebaju. I povrh svega zna se tko odlučuje o izborniku – Lino Červar‘, kazao je Vujović za Večernji list.

Lino Červar

Činjenica je da Vujo i Červar nisu u najboljim odnosima, još iz vremena kad su u Makedoniji bili ljutiti suparnici na klupama Vardara i Metalurga. Da, postoji međusobno poštovanje, ali ništa više od toga, tek protokolarna ljubaznost kad se sretnu. Jer u Makedoniji je bilo burno, padale su teške riječi i prijetnje. Istina, bilo je to prije više od 10 godina, ali…

‘U početku je naš odnos bio izuzetno korektan. U makedonskoj ligi međusobno smo se uvažavali. Međutim, u jednom periodu gospodin Červar počeo je gledati samo vlastite interese. Za četiri godine našeg zajedničkog boravka u Skoplju četrnaest igrača Vardara prešlo je u Metalurg. To pokazuje koliko je bilo korektnosti između ta dva kluba. Ja sam kao trener Vardara uzimao sve one igrače koje Metalurg nije htio i s njima osvajao prvenstva i kupove. Onda je između nas došlo do jednog verbalnog dvoboja u kojemu sam upotrijebio žargon neprimjeren meni kao treneru i pedagogu. Na sreću, to je izišlo u novinama i potaknulo me da razmislim malo o sebi i svom ponašanju. Kolegi Červaru sam se ispričao, tako da se mi otad podnošljivo preziremo. Sada imamo korektan odnos. Mala bara, mnogo velikih krokodila… ha, ha, ha!’, kazao je svojevremeno Vujović o svom odnosu s Červarom.

Veselin Vujović još uvijek je izbornik rukometaša Irana s kojim je ostvario povijesni uspjeh osvojivši 24. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

‘U dogovoru s predsjednikom Iranskog rukometnog saveza, moj odgovor hoću li ostati na klupi dobit će za tri tjedna. Treba mi odmor od stresa koji nosi jedno veliko natjecanje kao što je Svjetsko prvenstvo. Puno se energije potrošilo i na pripremana i na samom turniru. Nije mi bilo lako, vjerujte, i dobro ću razmisliti hoću li se opet upustiti u jednu ovakvu avanturu’, rekao je Veselin Vujović za Večernji list.

Vujo se trenutačno odmara u Šapcu i čeka. Možda i stigne toliko željeni poziv iz Zagreba.

Na potezu je Lino Červar koji će, kao koordinator svih reprezentacija u HRS-u, analizirati nastup Hrvatske na SP-u te će izvještaj sa svojim zaključcima sljedećeg tjedna prezentirati članovima Upravnog odbora Saveza. I da, Lino Červar je taj koji će predložiti novog izbornika…

Foto: Hina