Vice Batarelo pozvao muškarce na molitvu: Ograđujemo se od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike

Vice Batarelo pozvao muškarce na molitvu:  Ograđujemo se od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike

Udruga Vigilare, koju vodi Vice Batarelo, pozvala je na mušku molitvu krunice u Zagrebu i još desetak hrvatskih gradova. U nastavko prenosimo cijeli tekst koji je objavljen na portalu udruge Vigilare.

Dana 1. srpnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Potičemo sve sudionike da prije krunice sudjeluju na sv. misi i da je prikažu za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice. Također potičemo sve sudionike molitve i one koji nisu u mogućnosti sudjelovati da mole za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice, od petka u 22 h do subote u 10 h, i da poste u petak na tu nakanu.

Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo „Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”. Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci.

Vidimo se 1. srpnja na Trgu bana J. Jelačića, trgu svih Hrvata, i na ostalim javnim mjestima diljem Hrvatske na kojima se moli krunica!

Vice Batarelo

Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:

1. za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane.

Uz Zagreb, krunicu će muškarci moliti, na vlastite nakane, i u sljedećim hrvatskim gradovima:

Dubrovnik, u 14 h, ispred crkve Sv. Križa

Karlovac, u 8.30 h, na Trgu J. J. Strossmayjera (temelji crkve sv. Josipa)

Osijek, u 10 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II. (ispred konkatedrale)

Slavonski Brod, u 17 h, na Korzu (kod grba grada)

Split, u 8.30 h, na Peristilu

Šibenik, u 8.30 h, na Trgu branitelja Dom. rata (Krešimirov dom)

Trogir, u 8.30 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II.

Vinkovci, u 8.30 h, na Trgu bana J. Šokčevića (kod kipa Presvetoga Trojstva)

Virovitica, u 8.30 h, Matije Gupca 63 (u vojarni kod križa)

Zadar, u 8.30 h, ispred katedrale sv. Stošije

Pozivamo i ostale hrvatske gradove da mole s nama na ovu prvu subotu u mjesecu”, piše u tekstu na portalu Vigilare.

Podsjetimo, uoči još jedne muške krunice u subotu, doznajemo kako je Grad na čelu s Tomislavom Tomaševićem ponovno skupinama koje se protive molitvi dozvolio postavljanje razglasa kojim opstruiraju molitelje. Isti tretman očito je samo za katolike s obzirom na to da hinduistička sekta Hare Krišna često u centru Zagreba demonstrira svoja uvjerenja, koja se u najmanju ruku kose s onim što propagiraju udruge i pojedinci koji se glasno protive javnom iskazivanju vjere kada su katolici u pitanju.

Iako je vjerska sloboda zajamčena Ustavom Republike Hrvatske, u Zagrebu na čelu s Tomaševićem to se zanemaruje, a dozvolama za razglas dopušta napade i diskriminaciju katolika. Dok pripadnici Hare Krišna redovno paradiraju gradom bez da ih itko ometa, čini se da su katolici trn u oku sadašnje vlasti, javlja Narod.

Tomašević dozvolom da se razglasom ometa molitva krunice, osporava pravo na vjeroispovijest i javno izražavanje vjere na koju građani imaju pravo i to im garantira Ustav.

Ovakvom opstrukcijom, Grad Zagreb na čelu s Tomaševićem krši Ustav RH koji jamči ”slobodu savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja”. Građani imaju pravo na javno očitovanje svoje vjere, a molitva krunice uz to je kao okupljan je svake prve subote u mjesecu i prijavljena policiji.

Foto: Hina