VIDEO: Dvadeset novinara došlo na konferenciju za novinare Karoline Vidović Krišto: Evo što su objavili

VIDEO: Dvadeset novinara došlo na konferenciju za novinare Karoline Vidović Krišto: Evo što su objavili

Na jučerašnju konferenciju za medije “NEsloboda medija u doba širenja koronavirusa”, koju je organizirao Klub zastupnika Domovinskog pokreta ispred Hrvatskog sabora, odazvale su se sve nacionalne televizije i mnogi  drugi mediji – bilo je oko 20 novinara i snimatelja. Također, ciljano je došlo 40-ak zainteresiranih građana koji su došli čuti i podržati govornike – saborsku zastupnicu Karolinu Vidović Krišto, dr. Lidiju Gajski, prof. dr. Valerija Vrčeka i dr. Srećka Sladoljeva.

Konferencija su sazvali kako bi upozorili na propagandno, jednostrano izvještavanje i informiranje od strane hrvatskih medija – napose javnih medija, što je kršenje zakona, zbog čega traže ostavke glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i ravnateljice HINE Branke Gabriele Vojvodić, istaknula je Vidović Krišto.

“Niz zakona obvezuje hrvatske medije, ponajprije javne, da cjelovito informiraju javnost. Ovdje su tri stručnjaka s područja medicine, kvalificirani stručnjaci. Jedan od njih bio je voditelj u službi razvoja i istraživanja Imunološkog zavoda. Zbog svoje stručnosti bio je čest gost i sugovornik u hrvatskim medijima. Dolaskom stožera u hrvatski javni i medijski prostor, svi stručnjaci s područja medicine koji, kao dr. Sladoljev, dr. Gajski i prof. dr. Vrček, ne sudjeluju u propagandnom djelovanju nacionalnog stožera, nestali su iz hrvatskih main-stream medija, pri čemu ponovno posebno ističem javne medije koje financiraju hrvatski porezni obveznici.”, rekla je Vidović Krišto. Organizatori konferencije se žale da su cenzurirali konferenciju za novinare i da većina medija nije objavila ništa sa “sporne” presice.

“Dr. Lidija Gajski, prof. dr. Valerije Vrček i dr. Srećko Sladoljev iznijeli su mnoge, u main-streamu prešućene i cenzurirane informacije, zbog kojih vas pozivamo da ovu, u hrvatskom javnom prostoru cenzuriranu snimku konferencije za medije pogledate u cijelosti ovdje”, ističu organizatori. .

Facebook Comments