VIDEO: Danas su izbori u Crnoj Gori: Sučeljavanje Đukanovića i Milatovića. “Neodgojeni balavac” protiv “korumpiranog diktatora”

VIDEO: Danas su izbori u Crnoj Gori:  Sučeljavanje Đukanovića i Milatovića. “Neodgojeni balavac” protiv “korumpiranog diktatora”

“Vjerujem da ću pobijediti 2. travnja i da ću nastaviti voditi Crnu Goru u pravcu u kojem sam to vodio u prošlosti”, rekao je Milo Đukanović. “Vi znate da vi treba da vodite posljednji politički krug, a ja ću, zajedno sa svim građanima Crne Gore koji gledaju u budućnost, po prvi put postati predsjednik svih građana Crne Gore”, rekao je Jakov Milatović.
Predsjednički kandidati Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i Pokreta Evropa sada Jakov Milatović imali su TV duel na Javnom servisu.

Đukanović je rekao da ga za novi mandat na čelu države preporučuje odgovoran odnos prema državnim interesima Crne Gore.

“Onaj ko se pridržava Ustava i zakona ne može pogriješiti kada je u pitanju odnos prema svim građanima Crne Gore. Nekoliko je eklatantnih primjera koji pokazuju kako sam to radio u prethodnom razdoblju. Kada smo 1994. godine uspostavili ekonomsku samoodrživost Crne Gore, a kasnije i uveli euro, učinili smo to u interesu građana Crne Gore. Kada smo primili 120.000 izbjeglica, podijelili s njima ono što smo imali, tada smo pokazali solidarnost i dokazali snagu države i društva. Kada smo obnovili nezavisnost, stvorili smo uslove da se svaki građanin izjasni o tom pitanju, a kasnije i ravnopravne uslove života u nezavisnoj državi Crnoj Gori. Kada smo ušli u NATO, učinili smo to za dobrobit svih građana Crne Gore, garantirajući im viši stupanj sigurnosti i zaštite. Kada smo gradili autocestu, to je rađeno kako bismo osigurali bolje uvjete putovanja za svakog građanina Crne Gore”, rekao je Đukanović, prenosi RTCG.

Naglasio je da su oni pokrenuli proces pridruživanja zemlje EU, ali su nas prethodne dvije godine osujetile na tom planu, zahvaljujući neadekvatnoj administraciji. Kako je rekao, politiku vidi kao djelatnost za dobrobit svih građana.

“Crna Gora je postala 192. članica UN-a, NATO-a i, vjerujem, sljedeća članica EU. Smatram da Crna Gora mora ostati građanska država, mora pripadati svakom građaninu, mora ostati multietničko društvo i to je najbolji odgovor na velikodržavne projekte koji su se probudili. Vjerujem da ću pobijediti 2. aprila i da ću nastaviti da vodim Crnu Goru u pravcu u kojem sam radio u prošlosti”, rekao je Đukanović.

Milatović je rekao da i Đukanović i on dobro znaju da kandidat DPS-a neće pobijediti na izborima 2. aprila.

“Vi znate da vi treba da vodite posljednji politički krug, a ja ću, zajedno sa svim građanima Crne Gore koji gledaju u budućnost, prvi put postati predsjednik svih građana Crne Gore. Ja samo radim ono što ti nisi, pa dosta je u smislu da čovjek treba biti predsjednik svih građana. Sjećate se 2020. godine, kada je došlo do promjene režima u Crnoj Gori, kakvo je bilo stanje naše ekonomije. Stanje naše ekonomije, gospodine Đukanoviću, bilo je dramatično. Životni standard je bio nevjerojatno nizak, svaki četvrti građanin živio je na rubu siromaštva, gospodarstvo je samo u 2020. izgubilo gotovo 800 milijuna eura zbog vaše katastrofalne ekonomske politike. Nezaposlenost je bila gotovo 20 posto. Ono što sam napravio, u smislu inkluzivnosti, s kolegom Spajićem, kao članovi Vlade, pokrenuli smo oporavak. U 2021. godini imali smo povijesni gospodarski rast u Europi. Time sam pokazao kako se ekonomija u Crnoj Gori upravlja u korist javnog interesa”, rekao je Milatović, prenosi RTCG.

Kazao je da su prvi put nakon 20 godina vratili dostojanstvo građanima Crne Gore programom Europa sad.

“Ono što ste vi ostavili, 150 eura minimalne mirovine i 220 eura minimalne plaće, uspjeli smo povećati u nevjerojatno teškim ekonomskim i političkim uvjetima. I za koliko, povećati minimalnu plaću na 450 eura, povećati minimalnu mirovinu na 250 eura, povećati sve plaće u državi, tako da od 500 eura prosječne plaće koju ste imali u prethodnih 15 godina u Crne Gore, bit će povećana na 750 eura. Vratili smo dostojanstvo svoj djeci i vraćanjem dječjeg doplatka koji ste ukinuli, zbog pogubne ekonomske politike“, kazao je Milatović.

Foto: Screenshot/TVCG