VIDEO: Gazda Todorić u svom dvorcu dao intervju srpskoj novinarki: Plenković je došao sa zadatkom da mi uzme Agrokor. Život mi je bio ugrožen

VIDEO: Gazda Todorić u svom dvorcu dao intervju srpskoj novinarki: Plenković je došao sa zadatkom da mi uzme Agrokor. Život mi je bio ugrožen

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić (72) gostovao je u intervjuu za televiziju K1 gdje je razgovarao s voditeljicom Jovanom Joksimović. Supruga pjevača Željka Joksimovića inače je dobra prijateljica Ivičine kćeri Ive Todorić, s kojom se često druži. Jovana Joksimović je u dobrim odnosima i sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem kojeg također podržava. Iva se tako na svom Instagramu pohvalila time da će njen otac gostovati kod njene prijateljice, a svoje je pratitelje pozvala da pogledaju intervju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Novinar “sasjekao” film o padu Vukovara koji je sinoć prikazan na HRT-u: Kako je loš ovaj “Šesti autobus”. Osjećam susramlje

Prijateljstvo Ive i Jovane, kao i Željka, traje već duže vrijeme. Gazdina kći je prije nekoliko mjeseci bila na jednoj zabavi u Beogradu gdje se družila s Joksimovićima. Iva se fotkala sa Željkom, on ju je zagrlio, a prsti su im se isprepleli. Svi su zajedno cijelu večer i pjevali, a na nekoliko fotki su zajedno pozirale Iva i Jovana.

Prije nekoliko dana je Todorić bila i na Joksimovićevom koncertu u Zagrebu, a sudeći po videima koje je objavila, odlično se zabavila. Bila je u društvu njegove supruge.

Podsjetimo, prije šest i pol godina je počela kriza u Agrokoru. Policija je došla po čelnike tvrtke, a Ivica Todorić je uhićen u Londonu. Iva se tada razvela od supruga Hrvoja Balenta, a najstariji sin Ante se razveo od supruge Martine. Njihovi prijatelji i poslovni partneri su se počeli odmicati od obitelji, ali se u posljednje vrijeme sve promijenilo. Iva nam je nedavno ispričala da se situacija u potpunosti okrenula.

– Telefoni godinama nisu zvonili. Sad neprestano zvone. Ali dobro, nisam zlopamtilo. To nije sad bitno. Kako sam i ranije rekla, ako mogu nekome pomoći, pomoći ću. Neću nikome odmagati – rekla je Iva.

Todorić je vrata svoga dvorca otvorio Jovani i to joj je odmah dao do znanja.

“Još nikada nikoga nisam ovako u kuću pustio. I vi ste prva televizija koja ima tu čast”; rekao je Todorić i potvrdio sugestivno pitanje novinarke koja ga je rekla da on želi dokazati da mu je Agrokor otet.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Ivan Pernar se ne boji policije i tvrdi da ima sve više fanova među učenicima: U ponedjeljak ide pred jednu zagrebačku gimnaziju

” I tko je oteo tvrtku”, naglasio je Todorić koji je ponovio da ide u politiku.

“Kada idem po ulici to je nevjerojatno. Kao da se neki spasitelj pojavio”, rekao je Todorić istaknuvši da ništa ne bi mijenjao u svom poslovnom i privatnom životu.

Ivica Todorić i Jovana Joksimović

Opisao je kako je Plenković došao na vlast kao čovjek iz Bruxellesa i da je došao sa šalabahterom te da je ima zadatak Inu predati Mađarima. A onda je opisao kako mu je Plenković “uzeo” Agrokor. Vodili su kampanju protiv njega da je lopov i da je Agrokor u krizi.

“On je s grupom ljudi napisao zakon i progurao ga kroz Vladu i Sabor. Oni su rekli da sam ja lopov i kriminalac. Podignuli su kaznenu prijavu protiv mene. To su apsolutne laži. Na kraju se dogodilo da im se sve to srušilo”, kaže Todorić koji je ponovio da je Agrokor 2017. dobro stajao.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: NAKON RAZVODA OD MOMČILA OTAŠEVIĆA: Glumica Jelena Perčin u ljubavnoj vezi s poznatim hrvatskim glazbenikom

Zanimljivo je da Ivica Todorić dvorac u kojem živi ne zove dvorac nego “objekt”.

“Nemam novaca na svom račun. Imam samo 25 posto vlasništva u ovom objektu”, rekao je Todorić.

Novinarka ga je pitala kako je moguće da se u zemlji Europske unije otme vlasništvo.

Kulmerovi dvori
Todorićev dvorac

” Napravili su veliki pritisak na mene i onda je došla potpredsjednica Vlade Martina Dalić i rekla mi je da moram kod javnog bilježnika potpisati da predajem imovinu. Pitao sam je ima li papira, a ona mije odgovorila da nema. U tom trenutku sam shvatio da to nije država e nego mafija. Ja sam je praktično istjerao iz ureda. Znao sam da se država okreće protiv mene”, rekao je Todorić dodajući da je potpisao jer je bio životno ugrožen.

“Nije mi bilo jasno što se događa. Jedino mi je jasno da mi žele oteti Agrokor i da je naša Vlada radila s Rusima”, rekao je Todorić dodajući da je sada veseo kada se bori protiv hrvatske Vlade.

“Bio sam primoran potpisati da se odričem Agrokora. Bio sam ucijenjen”, rekao je Todorić.

Naslovna fotografija: Hina