VIDEO: Karamarko se pohvalio da je 1989. godine bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. A gdje je tada bio Andrej Plenković?

VIDEO: Karamarko se pohvalio da je 1989. godine bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. A gdje je tada bio Andrej Plenković?

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je na zanimljiv način čestitao 33. godišnjicu osnivanja stranke. Na svojoj Facebook stranici objavio je video zapis s osnivanja HDZ-a Zagreb iz prosinca 1989. godine. Karamarko nije izravno kritizirao Plenkovića, ali se iz njegove objave može zaključiti kako je želio reći da je on (Karamarko ) bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, što se za neke danas istaknute HDZ-ovce ne bi moglo reći. Bilo bi zanimljivo vidjeti gdje je tada bio i što je radio sadašnji predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

“Subota, 17. lipnja 1989. stojim pred hotelom Panorama. Gledam u plakat na kojem piše da osnivački skup HDZ- a neće biti održan. Prilazi mi policajac – utvrđujem gradivo. Vijesti u 15h izvještavaju da se grupa domoljuba okupljena oko g. Tuđmana izdvojila i u prostorijama NK Jarun osnovala HDZ.

Druga grupa je bila okupljena oko braće Veselica. Eto mi prve lekcije o hrvatskom jedinstvu.Ispričavam se zbog paušalnog opisa tog značajnog povijesnog trenutka.U svakom slučaju na Jarunu je tog dana otpočela nova faza vjekovne hrvatske priče koja je završila neovisnošću.

Nije bilo lako i puno i previše nas je koštalo…Zato iskrene čestitke svim utemeljiteljima HDZ-a. Ovo je njihov (naš) dan i dan dr. Franje Tuđmana.Prošlo je 33 godine. Sve se mijenja i svi se mijenjaju. Mijenja li se i dali se promijenio HDZ? Dali naša stranka danas “larpulartistički” traži trendovske priključke kao npr u priči o rodnoj ideologiji? Koliko su najnoviji ideološki zahvati u naš program imanentni onome sto naš narod jest? Da li smo to mi? Ili u zrcalu više ne prepoznajemo sebe… Tko nam želi uzeti djecu?

PS prilažem dokaz da sam i ja nekad bio mlad. Snimljeno na osnivanju HDZ-a Zagreb (prosinac 1989.g)”, zaključuje Karamarko.