VIDEO: Kažu svi da izmišljam: Damir Urban i konzervativna Hercegovka čarobnog glasa snimili pjesmu koja je već pokorila regiju

VIDEO: Kažu svi da izmišljam: Damir Urban i konzervativna Hercegovka čarobnog glasa snimili pjesmu koja je već pokorila regiju

“Kažu svi da izmišljam” finalistice showa  The Voice Ane Širić i njezinog mentora Damira Urbana u samo nekoliko sati potpuno je očarala slušatelje koji su ovaj dvojac brzinski smjestili u YouTube trending.

To su samo neki od brojnih komentara dirnutih slušatelja koji ne prestaju pristizati te se pjesma iz sata u sat uspinje u YouTube trendingu.  Ako još uvijek niste, provjerite zašto cijela regija priča o ovom unikatnom duetu.

Svima koji su pratili Anin put u showu The Voice nije neočekivano da je baš njezina pjesma izazvala ovakve reakcije. Tijekom natjecanja u showu, Ana Širić i Urban postali su prijatelji, a prije finala je mnogima omiljeni mentor zamolio gledatelje da mladu glazbenicu podrže i nakon što televizijsko natjecanje završi. Nije trebalo proći puno vremena da publika dočeka priliku za to budući da već sada mogu vratiti malo ljubavi i emocije Ani koja ih je oduševljavala svojim vokalom iz emisije u emisiju. Mnogi bi se mogli povezati s emotivniim prvijencem, stoji u priopćenju Aquarius Recordsa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga: Kada se sjetim “zvizdana” na Livanjskom polju. A što se sada događa? Umrtvljivanje i poglupljivanje nacije

“Moja prva pjesma dolazi uz čuda koja me prate u posljednje vrijeme s osobom koju sada mogu zvati svojim prijateljem. Od nas, za Vas, iskreno iz srca i glasa.  Suradnja se dogodila nakon The Voicea kada je Damir odlučio pokloniti mi svoj tekst i svoju pjesmu i pritom pjevati sa mnom i pomoći mi da se sva priča oko nje ostvari.“, o pjesmi je ispričala  Ana.

Autor glazbe i teksta pjesme “Kažu svi da izmišljam” je Damir Urban, jedan od najsvestranijih i najkreativnijih glazbenika na domaćoj sceni, dok je autor aranžmana Nikša Bratoš. Za pjesmu je snimljen je i videospot u režiji Milice Czerny Urban koji će svoju objavu još malo pričekati, taman toliko da publika stigne naučiti stihove zaista posebne pjesme. 

“Što sam više, tijekom The Voicea, upoznavao Anu, bio sam sve sigurniji da joj želim napraviti pjesmu i tako ju podržati u početku njezine, siguran sam, uspješne, glazbene karijere. ‘Kažu svi da izmišljam’ sam napravio baš za nju, nastojeći poštovati njezin senzibilitet i osobnost, a moje pojavljivanje u pjesmi je samo način da joj kažem da sam uz nju i da joj držim leđa. Veselim se što će pjesma, a uskoro i spot, ugledati svjetlo dana i nadam se, sretno doputovati do srca Aninih slušatelja. Ona je to svojom čudesnom izvedbom, sigurno zaslužila!”, objasnio je Damir Urban kako je došlo do suradnje. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Legendarni Capello upozorava svoje Talijane: Hrvati su šampioni stjerani uz zid. Najgora moguća kombinacija

Nije iznenađenje što se ova suradnja ostvarila budući da se Urban voli okružiti pozitivnim mladim ljudima koji vjeruju da, kako je sam rekao, glazbom mogu mijenjati svijet. Ana je zasigurno jedna od njih, a na publici sada ostaje da to prepozna i u pjesmi.

Ana Širić ima zanimljivu životnu priču.

„Rođena sam u Posušju, a svoje odrastanje provela sam u malom selu Broćanac pored grada. Sasvim slučajno sam upisala fakultet sestrinstva u Splitu, koji sam i završila ni ne sluteći što me sve čeka u budućnosti. Život sam nastavila u  Zagrebu, gdje već dvije godine radim i paralelno studiram na Medicinskom fakultetu diplomski studij sestrinstva“, započela je Širić za Hercegovina.info.

Kako kaže, odmalena je pokazivala sklonost ka glazbi, pa je tako počevši od crkve i malog zbora, frame, folklora i klape, došla i do reflektora velike hrvatske show scene.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Joško Jeličić nikad oštriji: Ovo nije demokracija, ovo je diktatura mediokriteta. Mediji siju crnilo, a skupljači klikova pune bisage

„Još kao mala sam pjevala u crkvenom malom zboru, pa frami. Također sam bila i u folkloru gdje sam pjevala gangu i tradicijske pjesme. U srednjoj školi sam pozvana u klapu, gdje smo pjevale tradicionalne klapske pjesme, a za vrijeme studija u Splitu pjevala sam paralelno u još jednoj ženskoj klapi. Covid pandemija donijela mi je novi bend ‘Prosta priča’, sastavljen od nas nekoliko prijatelja, a jedna naša proba me je i dovela do scene ovog natjecanja“, rekla je Širić, uz objašnjenje da je posljednje dvije godine života u  Zagrebu bila posvećena isključivo svojoj medicinskoj struci.

Kako kaže, prijatelji su je prijavili na show „The Voice Hrvatska“ tijekom jedne probe, a ni sama ne zna što je bio okidač za to.

„Mnogo ljudi me dugo nagovaralo da se prijavim, ali tog dana i u zadnji čas je pala odluka i prijatelji su mi pomogli s prijavom. Naravno da nisam vjerovala da ću dogurati do polufinala, iskreno, u početku sam mislila da neću proći ni predaudicije“, istaknula je Širić.

Rad s Damirom Urbanom – dovoljno od „The Voice-a“
Onda je za Ivanu uslijedio pravi izazov i svakodnevno dokazivanje prvenstveno samoj sebi, jer pripreme za nastup traju već od završetka jednog kruga, pa sve do početka drugog, a sve pjesme se biraju u suradnji sa mentorom, u njenom slučaju popularnim Damirom Urbanom s kojim ne krije povezanost i razumijevanje u umjetničkom, ali i ljudskom smislu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Vučićev prijatelj napao legendarnog Radu Bogdanovića: Neka on ide u Sarajevo i neka tamo servira te priče

„Ja sam zapravo veliki fan Damira Urbana i kao osoba koja ide na njegove koncerte i sluša njegove pjesme, bilo mi je dovoljno što mogu biti tu pored njega, slušati ga uživo i družiti se s njim. Zapravo, to mi je bilo dovoljno od ‘The Voice-a’“, kazala je Širić.

Savjeti koje joj Urban nesebično pruža, za nju znače neizmjerno mnogo i, prema njenim riječima, oblikuju je i kao izvođača i kao osobu. Osim toga, podrške sa svih strana joj ne manjka.

„Obitelj, rodbina i prijatelji su mi ogromna podrška, kao i kolege s posla. Istina, očekivala sam dobivenu podršku svojih sugrađana, jer mi Hercegovci to tako radimo, uvijek se međusobno podržavamo kad god treba“, pojasnila je Širić.

Sebe ne želi ograničavati žanrovski, pa tako sluša i voli puno različitih vrsta glazbe, od jazza do sevdaha.

„Ja ću nastaviti biti svoja i pjevat ću za sebe i za sve one koji žele čuti, bila to pjesma na stranom jeziku ili pak na hrvatskom, glazba će dotaknuti sve one koji joj se otvore. Tu sam, na ‘The Voice-u’, i u ovom trenutku želim samo upiti svaki moment, jer se ovako nešto događa samo jednom u životu, tako da očekivanja bacam u vodu i jednostavno se prepuštam – što bude, bit će“, rekla je Širić.

Na njen uspjeh nije ostao imun ni hercegovački franjevac fra Mario Knezović koji je svojedobno objavu na Facebooku posvetio upravo Ani.

‘Pišem ne samo zato što je Ana iz mog malog zaselka Širića Briga kod Posušja, nego ponajprije pišem zato što i oni maleni, neeksponirani, još uvijek u ovom svijetu imaju šansu. Ana je u finalu The Voice Hrvatska. Obična, skromna, pobožna i radišna djevojka i uz to sjajno pjeva. Izrasla je u radničkoj obitelji, koja, nije nebitno spomenuti, i dandanas uz mnoge aktivnosti, drži ovce i bave se stočarstvom. Majka i otac su djecu odgajali u radu i molitvi. Lijepo je saznanje da u svijetu gologa interesa ima sluha za one obične bez da ih itko ‘gura’ ili estradno forsira’, napisao je fra Mario koji na Facebooku ima više od 80 tisuća obožavatelja, a pohvalni komentari ispod objave samo su se nizali.

Na slici: Ana Širić i Damir Urban

Foto: Milica Urban