VIDEO: Ludnica u Roterdamu 24 sata prije utakmice. Hrvati “preuzeli kontrolu”

VIDEO: Ludnica u Roterdamu 24 sata prije utakmice. Hrvati “preuzeli kontrolu”

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Španjolske igrat će u nedjelju finale Lige nacija, a hrvatski vratar Dominik Livaković poručio je uoči dvoboja u Rotterdamu da on i suigrači sanjaju osvajanje zlatne medalje za Hrvatsku.

“Došli smo ovdje puni samopouzdanja. Već imamo brončanu i srebrnu medalju (sa Svjetskih prvenstava) pa smo došli osvojiti zlatnu. Bit će teška utakmica sa Španjolskom jer je to zahtjevan protivnik. Svaki od njena 23 igrača je na odličnoj razini”, izjavio je 28-godišnji Livaković u intervjuu objavljenom u subotu na internetskoj stranici UEFA-e.

Hrvatska, koja je u polufinalu pobijedila Nizozemsku s 4-2, došla je na korak do osvajanja svog prvog trofeja.

“To sanjamo. Svi sanjamo osvajanje zlatne medalje za Hrvatsku. Naravno, dat ćemo sve od sebe, a nadam se da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti u tome”, rekao je čuvar mreže zagrebačkog Dinama.

Hrvatska je na istom stadionu u Rotterdamu svladala u srijedu domaćina Nizozemsku na produžetke. Nizozemci su 30-ak sekundi prije isteka redovnog vremena uspjeli poravnati na 2-2 no to nije obeshrabrilo hrvatske igrače.

“Izjednačenje u posljednjim trenucima bio je težak udarac. Teško je preokrenuti rezultat protiv suparnika kao što je Nizozemska. No još jednom smo pokazali da imamo veliko zajedništvo, da smo jako ujedinjeni, i to nam je na kraju donijelo rezultat”, rekao je Livaković iza kojeg su 44 utakmice za Hrvatsku, javlja N1.

Livaković je u posljednjim trenucima produžetaka uhvatio pa podigao u zrak suigrača Luku Modrića, dok je 37-godišnji kapetan izlazio s terena.

Video snimio: Ivica Begić

“Htio sam mu zahvaliti na fantastičnoj utakmici. Način na koji igra kapetan je nevjerojatna. Nadam se da će ostati s nama koliko god bude moguće. On je doista sjajan kapetan i odlična osoba. Sve je već rečeno o njemu. Zaista je krasna osoba”, rekao je vratar.

Hrvatska je pobijedila u zadnjih šest od sedam utakmica koje su otišle u produžetke ili na jedanaesterce. Jedini poraz bio je upravo protiv Španjolske u produžetku osmine finala Europskog prvenstva godine 2021.

“Pobijedili smo u većini utakmica koje su otišle u produžetke. Mislim da je recept našeg uspjeha veliko zajedništvo. Ponašamo se kao prava grupa, poput obitelji smo, pa je to jedan od glavnih razloga. Podupiremo se međusobno i jačamo svaki put kada igramo za Hrvatsku”, izjavio je Livaković.

Hrvatska je prije šest mjeseci na Svjetskom prvenstvu osvojila brončanu medalju. Na Svjetskom prvenstvu 2018. bila je u finalu pa osvojila srebrnu.

“Čast je igrati za Hrvatsku. Ponosno nosimo hrvatski dres”, istaknuo je Zadranin.

U nizozemskom lučkom gradu Rotterdamu očekuje se u nedjelju između 20.000 i 25.000 hrvatskih navijača.

“Puno hvala svim našim navijačima, koji nas nisu prestali podržavati kada smo gubili od Nizozemske (0-1). Bilo ih je puno. Nadam se da će ih biti još više u finalu jer kada nas podržavaju osjećamo da nema granica. Naša publika je zaista najbolja na svijetu”, zaključio je Livaković.

Čak 24 sata prije utakmice u Roterdamu je prava Ludnica. Kockasti su potpuno okupirali grad i počeli zagrijavanje za veliko finale. Hrvatska pjesma može čuti na svakom koraku, a kako je bilo možete pogledati na videu. Sutra se u Roterdamu očekuje više od 25 000 Hrvata.