VIDEO: Vojnik koji je brutalno pretukao Djeda Božićnjaka ide u pritvor: Majka ga izljubila pa mu podijelila nekoliko savjeta

VIDEO: Vojnik koji je brutalno pretukao Djeda Božićnjaka ide u pritvor: Majka ga izljubila pa mu podijelila nekoliko savjeta

Nakon što je pola Badnjaka, te cijeli Božić proveo pod ingerencijom policije jer je pretukao Djeda Mraza točnije Kristijana E. (21), 24-godišnji pripadnik HV-a Matej M. doveden je na Štefanje na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. Nakon pola sata u tužiteljstvu, koje je za njega zatražilo pritvaranje, posrnuli vojnik je odveden dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji mu je odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Pred zgradom suda vojnika je dočekala majka. Zamolila je policajce koji su Mateja M. u lisicama odvodili k sucu, samo da joj dopuste da ga poljubi. Nakon poljubaca mu je, prema pisanju Plusportala.hr sugerirala da ništa ne govori. Za isti portal se majka osumnjičenog vojnika još požalila da je cijela obitelj zbog svega izložena strašnim prijetnjama radi kojih ne žive već tri dana. Napomenula je pritom i kako će istina izaći na vidjelo.

Inače, osumnjičenom M.M. je, prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, prošle godine već bila izrečena stegovna kazna, no od 2018. do danas je čak četiri puta od svojih nadređenih kao uzoran vojnik, dobio i nagradni dopust. Kako god, njegovo ponašanje na Badnjak u pola bijela dana kojem su svjedočili deseci osoba u centru Slavonskog Broda, sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH je kršenje vojne stege tako da će se narednih dana dalje odlučivati i o njegovoj vojnoj sudbini kojom si je, kažu nam upućeni u problematiku, zasigurno zapečatio karijeru, prenosi Jutarnji list.

Zlatko Ereiz i Kristijan Eriez( pretučeni Djed Božićnjak)

Podsjetimo, do uhićenja 24-godišnjeg vojnika je došlo u popodnevnim satima na Badnjak nakon što se oko 15 sati na ulici potuklo više osoba. Građani su mobitelima snimili nesvakidašnje nasilje čije su uznemirujuće snimke vrlo brzo preplavile internet te obišle i zgrozile zemlju. Pretučeni Djed Mraz je zadobio teške ozljede u vidu puknuća lijevog bubnjića te je nakon pružene liječničke pomoći u brodskoj bolnici otpušten na kućnu njegu.

Otac Djeda Mraza je okupljenim novinarima ispred bolnice rekao da je zgrožen činom kao i samom snimkom premlaćivanja njegova sina, koju nema snage gledati. Za sve su krivi, kazao je pritom, bomboni i kondomi koje je iz kurtoazije dijelio njegov sin prolaznicima – točnije djevojkama je dijelio bombone a dečkima kondome. No svjedoci kažu da ih je dijelio uz šaljive ali i malo neprimjerene komentare koji su bili okidač za divljaštvo koje je šokiralo sve.

Naime, uslijedila je tučnjava više osoba koja je kulminirala kada je mladić odjeven u Djeda Mraza pao na pod i kao da je završio u nesvijesti. I tom ga prilikom, tako onemoćalog, brutalno nogom u glavu udara drugi poprilično razjareni mladić.

Foto: Screenshot/Plusportal.hr