Vjekoslav Šafranić držao je ljestve Uskokovom optuženiku i Bandićevom čovjeku za mutne zadatke: Sada želi voditi zagrebački sport

Vjekoslav Šafranić držao je ljestve Uskokovom optuženiku i Bandićevom   čovjeku za mutne zadatke: Sada želi voditi zagrebački sport

Vjekoslav Šafranić najavio je na konferenciji za novinare kandidaturu za predsjednika Sportskog saveza Grada Zagreba (SSGZ-a).

Nakon što je pozdavio nazočne i zahvalio svima savezima koji su ga podržali, Šafranić je kazao da je predao kandidatiru za predsjednika Spotskog saveza Grada Zagreba, jer, kako kaže, jako dobro poznaje sustav koji možem poboljšati jer ne priznaje poraze, iako su i oni sastavni dio športa.

Kako se čulo u njegovom izlaganju, cilj je otvoriti Gradski sportski savez prema svima članicama, jer Sportski savez treba biti servis svima koji se bave sportom, a ne svrha sam sebi, odnosno sportskoj službi. Nadalje, kaže, da će se založiti da naši sportaši i treneri imaju bolje uvjet za rad jer oni nama stvaraju sportaše, europske, svjetske i olimpijske pobjednike, koji su simbol ljudima i našoj omladini, koja se bavi športom i rekreacijom. Na taj način, napominje, imati ćemo zdraviju naciju, a nećemo imati toliko ovisnika među mladima, bilo da se radi o uporabi droge, cigareta, kocke, igrica ili casina, upozorio je Šafranić na boljke modernog načina života mladih.

Milan Bandić i Zdenoko Antunović Zdena

Šafranić drži da Sportski savez mora imati bolju suradnju sa HOO, Hrvatskim paraolimpiskim odborom i Sporskim savezom gluhi, što dosada nije bio slučaj, a a ako ga je i bilo bilo je to u minimalnoj mjeri. Osim toga, drži da je nužna njegova informatizacija jer sve što se događa u Sportskom savezu mora biti dostupno svima na transparentan način što se tiče svake kune. Najavio je promjene jer ih mora biti, ne možemo ostati na ovome na čemu smo sada, ako hoćemo ići naprijed, istaknuo je Šafranić, koji drži da su naše sportašice i sportaši najbolji promotori Grada Zagreba i Lijepe nam naše Hrvatske.

Na kraju presice, Šafranić je kazao da će poslije izborne skupštine 15. listopada, biti predsjednik svih spotova Sportskog saveza Grada Zagreba, te je najavio da će dati ostavku na sve svoj dosadašnje sportske funkcije. Govoreći o skoroj skupštini Sportskog saveza, rekao je da imaju od 98 njezinih članova sa pravom glasa, potpise njih 64 što je apsolutna većina, a glasanje po statutu je javno.

Odgovarajući na više upite, Šafranić je rekao da što se tiče dosadašnjeg djelovanja na čelu Nadzornog odbora SSGZ-a, da se on odvijao isključivo u skladu sa njegovim ovlastima te da su posao radili zakonito u interesu članica sportskog saveza. No, što su odgovorne osobe saveza poduzimale dalje to nije ovisilo o Nadzornom odboru već o upravljačkim tijelima saveza. To drži lako provjerljivim u službenoj dokumentaciji, koju je Nadzorni odbor saveza tamo dao, ali se nije ništa poduzimalo po tome pitanju, iako se, kaže, svašta pričalo u stručnim službama saveza pa čak i od strane pomoćnika. Ja sam im govorio da to i napišu, pa čak i anonimno u vidu promemorije, a odgovornim osobama u savezu to ostavljam na dušu. Mi smo amateri u Nadzornom odboru, a poduzimali smo dosta aktivnosti i po anonimnim prijavama, jer je bilo dosta problema u gotovo svakom savezu. Rekao je i da bi volio da u Upravom odboru saveza bude žena.

Konferencija za novinare na kojoj je Vjekoslav Šafranić najavio kandidaturu za predsjednika Sportskog saveza Grada Zagreba (SSGZ-a)

Šafranić je najavio da će poslije pobjede na izbornoj Skupštini SSGZ-a, prvo se naći sa glavnim tajnikom SSGZ-a Zdenkom Antunovićem, koji je od Uskokovim otužnicama, te se nada da će naći zajedničko rješenje za raspisivanje natječaja za glavnog tajnika ili tajnicu saveza, sukladno svim zakonskim propisima koje propisuje statut.

Šafranić je pozdravio inspekcijski nadzor u sportskim klubovima, jer drži da je ona dobro došla u svaki klub, odnosno sportsku organizacuju, jer treba kotrolirati sve udruge, uključujući i Cibonu.

„Do sada nisam vidio na Skupštini, nakon nalaza revizije, da je bilo nekih problema, a držim da se treba pokriti onoliko koliko imaš. Tražiti ću prvi sastanak i sa gradonačelnikom Zagreba, nakon izborne skupštine, da vidimo u kome smjeru možemo ići, jer znamo te procedure, a znamo da se i troškovi negdje moraju smanjiti, te se uzdam u red, rad, disciplina i stručnost. Tko to ne bude mogao pratiti, morati će nažalost otići i tražiti drugi posao”, rekao je Šafranić.

Zanimljivo je da je u posljednjih osam godina Šafranić „držao ljestve” Zdenku Antunoviću, tajniku SSGZ i Uskokovom optuženiku, a sada se predstavlja kao „novo lice” koje će preporoditi zagrebački sport. Iako Šafranić tvrdi da je nešto pokušavao naraviti, mi se ne sjećamo da se javno ogradio do svog tajnika kada ga je optužio Uskok.

Na slici: Vjekoslav Šafranić

Foto: Hina

Facebook Comments