Vlasnik kuće u kojoj se nalazi hram: Preminuli dječak je išao redovno u školu. Zašto oni nisu reagirali ako su znali da je bolestan

Vlasnik kuće u kojoj se nalazi hram: Preminuli dječak je išao redovno u školu. Zašto oni nisu reagirali ako su znali da je bolestan

Roditelji dječaka iz Pule, koji je preminuo nakon što ga roditelji nisu odveli u bolnicu iako je bio bolestan, pripadnici su vjerske udruge Vaišnavsko društvo. Žive u kući s još članova udruge.

Predsjednik udruge Vladimir Radeka koji je ujedno i vlasnik kuće u kojoj se nalazi hinduistički hram i u kojoj svi žive kazao je za 24sata da nitko, pa ni roditelji, nije znao da je dječak bolestan.

“Ne osjećam se odgovorno. Meni je samo teško jer da sam i malo znao prije da se nešto slično događa, sigurno bih poduzeo nešto. Nitko ne može optužiti nekoga, ako ne znate točno o čemu se radi. Ima toliko stvari, toliko bolesti koje se pojave i otiđu iznenada. Ne možemo tek tako nekoga optužiti da je netko neodgovoran, da se netko bahato ponaša, da se ne brinu o prehrani i tako dalje”, rekao je predsjednik udruge Vaišnavsko društvo, dodajući da svaki član ima potpunu slobodu kojeg liječnika će si izabrati.

Opisao je što se tog dana događalo u kući u trenutku kada je stigla hitna pomoć.

“Kad je došla prva pomoć, kad su pokušali pokušali reanimirati malog, bilo ih je troje liječnika ja mislim. Majka je bila tu i još jedan naš član uz njega. Mi nismo mogli nikako pomoći tu. Jedino što smo mogli je izmoliti koju molitvu za njegovu dobrobit”, ispričao je.

Tvrdi da nitko nije znao da je dijete bolesno: “On je išao redovito u školu, ako su znali to u školi zašto nisu obavijestili roditelje”

“Mi nismo nikakvi fanatici niti sekta, ovo nije neka crna magija”, dodao je.

Foto: Screenshot/RTL

Facebook Comments