Vodič za početnike za učenje nogometnog klađenja

Vodič za početnike za učenje nogometnog klađenja

Nogometno klađenje može biti teško za početnike. Sve, od razumijevanja osnova o tome tko se dobro snalazi svake sezone, do smišljanja koje su najbolje taktike za osvajanje velikog novca. Zato se nogometno klađenje smatra jednim od najbrže rastućih online sektora, s ljudima koji žele naučiti kako započeti i sve su to zamršenosti.

Osnove nogometnog klađenja

Klađenje na nogomet zabavan je i uzbudljiv način uživanja u omiljenom sportu. Međutim, ako ste još uvijek novi u igri, postoje neke osnove koje biste trebali znati prije nego što položite svoju prvu nogomet kladionica.

Evo nekoliko osnovnih pravila koje nam donose eksperti sa stranice Bet at home koja će vam pomoći da započnete:

●       Poznajte osnove nogometnog klađenja. Pravila za nogometno klađenje razlikuju se od sporta do sporta, stoga provjerite jeste li razumjeli kako se kladiti, koje su vrste koeficijenata dostupne i kako funkcioniraju te kako funkcionira struktura isplate.

●       Naučite o evidenciji timova prije nego što date okladu. Ako je momčad imala lošu sezonu ili je upravo izgubila posljednju utakmicu protiv druge momčadi, možda neće biti vrijedno vašeg novca jer su njihove šanse za pobjedu manje nego inače. Također razmotrite jesu li ozljede uzele danak na nekog igrača ili se tijekom treninga dogodilo nešto drugo što bi moglo utjecati na izvedbu na dan utakmice (kao što je bolest).

●       Upoznajte se s uobičajenim pojmovima kao što su oklade na više/manje (koje uključuju predviđanje hoće li biti postignuto više bodova od očekivanog) i razlike u bodovima (kada je jedna momčad favorizirana u odnosu na drugu).

Kada shvatite osnove nogometnog klađenja, vrijeme je da počnete s klađenjem! Najbolji način za to je korištenje online sportske kladionice kao što je Favbet. Nude velike koeficijente za sve vrste sportskih događaja i olakšavaju početnicima poput vas da započnu s njihovim besplatnim bonusom za klađenje od 100 USD!

Moneyline oklade

Oklada na novčanu liniju je igra u kojoj se ishod događaja određuje jednostavnim odabirom onoga za koga mislite da će pobijediti. Drugim riječima, ako mislite da će momčad pobijediti, kladite se na njih da će pobijediti, a ako mislite da će izgubiti, kladite se na njih da će izgubiti. To je to!

Moneyline oklade su jednostavne jer nema bodovne razlike. Kladite se na sam tim, a ne na drugu momčad ili raspodjelu bodova.

Koeficijenti za novčanu liniju predstavljaju koliko biste dobili ili izgubili na okladi od 100 USD (ako ste se kladili na 100 USD). Na primjer, ako su koeficijenti +200 i vaš tim pobijedi, tada ćete dobiti 200 USD (100 USD + 100 USD). Dakle, ako ste se kladili na 100 USD na ovaj tim i oni su pobijedili, onda bi vaša ukupna isplata bila 300 USD (jer ste dobili natrag originalnih 100 USD plus još 200 USD).

Oklade na bodove

Klađenje na poen spread je najosnovnija vrsta oklada u nogometnom klađenju, a ujedno je i najlakša za razumjeti. Zove se širenje jer će koeficijente postaviti kladionica tako da odražavaju bodovnu razliku između dvije momčadi, što vam daje priliku da se kladite na pobjedu ili poraz bilo koje ekipe s određenim brojem bodova.

Na primjer, ako ste se kladili na nadolazeću nogometnu utakmicu između Dallas Cowboysa i New York Giantsa, kladionica bi mogla postaviti njihov raspon bodova na 10 bodova. Ako ste se htjeli kladiti na pobjedu Dallasa, ali samo za 8 bodova ili manje, onda to možete učiniti tako da svoj novac na njih položite na +7 (što znači da će pobijediti sa 7 bodova ili manje). Ako biste se umjesto toga htjeli kladiti da će New York pobijediti s 11 ili više bodova, onda to možete učiniti s njima na -4 (što znači da će pobijediti s 4 boda ili više).

Također možete koristiti razmake bodova kao pokazatelj koliko ste sigurni u svoje predviđanje o tome koliko će se jedan tim ponašati protiv drugog – što je veći raspon, manje su uvjereni da će jedan tim pobijediti; obrnuto, manji rasponi predstavljaju veće povjerenje u sposobnost jedne strane da pobijedi.

Oklade više/manje

Oklade na više/manje su najosnovnija vrsta oklada u nogometnom klađenju. Oni su također najčešći, pa ako tek počinjete s nogometnim klađenjem, ovo je sjajno mjesto za početak.

Oklada više/manje je kada predvidite hoće li ukupan broj postignutih poena u danoj igri biti iznad ili ispod određenog broja. Tako, na primjer, ako ste uložili novac na okladu više/manje s ukupnim skupom od 48 poena, mogli biste pobijediti ako je u igri bilo više od 48 poena (više), ili ako je bilo više od 48 poena bodova, ali ne sasvim dovoljno za dostizanje 50 bodova (pod).

Važno je napomenuti da ove oklade često imaju različita pravila ovisno o tome koju kladionicu koristite. Na primjer, neka web-mjesta mogu zahtijevati da oba tima uključena u igru ​​odigraju najmanje tri četvrtine prije nego što dopuste bilo kojem kladioniku da položi svoje oklade; drugi mogu zahtijevati sve igrače od kojih se očekuje da odigraju barem polovicu ukupnih minuta igre; a drugi mogu uzeti oklade samo od onih koji su se kladili na najmanje tri druga događaja prije nego što prihvate okladu na više/manje za ovu specifičnu utakmicu.

Klađenje na Parlays

Klađenje na parlaye izvrstan je način za početak u svijetu nogometnog klađenja, a ovaj vodič će vam pokazati kako to funkcionira.

Kada se kladite na parlaye, stavljate jednu okladu na dvije ili više igara odjednom. Dobit ćete svoju okladu ako pobijedi neka od tih igara, tako da možete napraviti više predviđanja sa samo jednom okladom.

Važno je zapamtiti da se koeficijenti mijenjaju ovisno o tome koliko je igara uključeno u vaš parlay. Što više igara želite uključiti, to će vaša isplata biti veća—ali isto tako, manja je vjerojatnost da će se sva vaša predviđanja ostvariti. Što više igara uključite, manja je vjerojatnost da će se svako predviđanje ostvariti.

Ovdje možete proučiti izvor.

Foto: Hina