Policija zatajila važnu informaciju: Šef zagrebačkog PNUSKOK-a pijan sletio u kanal

Policija zatajila važnu informaciju: Šef zagrebačkog PNUSKOK-a pijan sletio u kanal

Voditelj zagrebačkog PNUSKOK-a Alen Barta prije nekoliko mjeseci imao je prometnu nesreću na području Velike Gorice. U ranim jutarnjim satima sletio je automobilom u kanal.

Dnevnik Nove TV doznao je detalje o prometnoj koju je izazvao visokopoziconirani službenik MUP-a, a o kojoj MUP nije obavijestio javnost.

U MUP-u su tek nakon višekratnih upita potvrdili da je Barta imao prometnu nesreću. Kažu da je nesreću izazvao privatnim automobilom izvan radnog vremena, izvan službe i da nije bilo drugih sudionika i oštećenika i da nije bilo materijalne štete. Potvrdili su nam da je Barta izazvao prometnu nesreću na području Velike Gorice. Izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u kanal. Tvrde da je Barta odmah nakon nesreće obavijestio svoje nadređene u sustavu i sam pozvao prometnu policiju koja je napravila očevid, javlja reporter Nove TV.

Barta je na licu mjesta alkotestiran i utvrđeno je da je imao 1,4 promila alkohola u krvi. Policija je napravila zapisnik i temeljem tog zapisnika završio je na Disciplinskom sudu koji mu je izrekao novčanu kaznu. Kako se doznaje, kažnjen je s 10 posto njegovih mjesečnih primanja.

Foto: Damir Senčar/Hina