Vojni analitičar Domagoj Franić: Vladimir Putin blefira. Ovo je pravi razlog zašto je prestao napadati velike ukrajinske gradove

Vojni analitičar Domagoj Franić: Vladimir Putin blefira. Ovo je  pravi razlog zašto je prestao napadati velike ukrajinske gradove

Vojni analitičar Domagoj Franić piše o tome zašto je Vladimir Putin iznenada postao “pomirljiv” i najavio prestanak napada na velike ukrajinske gradove.

“Vjerujem da vas je večeras iznenadila izjava psihopata da uskoro prekida mobilizaciju i napade na ukrajinske gradove?Vjerujem da jeste, jer takve riječi ne očekujete od nekoga tko ubija bezobzirno, tko krši sve norme međunarodnog prava, tko prisvaja dijelove drugih država.

Ne očekujete “pomirljiv ton” od zločinaca.Nemojte da vas prevari ili da vas ponese na trenutak val radosti ili da pomislite da bi se “nešto pozitivno moglo dogoditi”.Cijeli njegov današnji istup i igrokaz nema veze sa time, jer odavno sam napisao, Putin poznaje i priznaje samo jezik SILE.

Koja je jača od njegove i koje se boji.Očigledno je dobio prijetnju i ultimatum SAD-a i NATO-a da će oni u slučaju nastavka bombardiranja, Kijevu i Ukrajincima isporučiti adekvatno oružje. Kojim će moći gađati veće ruske gradove.ATACMS, Tomahawk? Nebitno ali zna Putin sigurno što mu je bila druga opcija.

I morao je progutati gorku pilulu i javno glumiti “dobrotvora”, jer bi u suprotnom njegova karijera završila sa prvim projektilom koji bi pao na Moskvu ili Sankt Petersburg.

Očito je “tiha diplomacija” uz prijetnju ovoga tipa opet pobijedila.Do kada, ne zna se ali sam uvjeren da je psihopata itekako siguran da amerikanci ne blefiraju”, ističe Domagoj Franić.

Na slici: Američka raketa Tomahawk