Volite kiflice, ove s nadjevom imaju jedan poseban sastojak i tope se u ustima – uz to, ostaju svježe danima

Volite kiflice, ove s nadjevom imaju jedan poseban sastojak i tope se u ustima – uz to, ostaju svježe danima

Donosimo recept za najmekše kiflice, kojima je glavni plus to što ostaju svježe duže nego obične. Tajna ovog recepta je pire-krumpir, pa su odličan izbor ako vam je od ručka ostalo toga priloga, piše Dnevnik.hr.

Kiflice od krumpira – sastojci:

  • 200 g pirea od krumpira
  • 300 g glatkog brašna
  • 100 ml toplog mlijeka
  • 1 paket instant-kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 5 žlica otopljenog maslaca

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: JOŠ JEDNO VELIKO PRIZNANJE: Poznati HDZ-ovac i abdominalni kirurg osmi put zaredom proglašen Najdoktorom

Za nadjev:

  • 200 g krem sira
  • 100 g šunke
  • 100 g sira
  • Za premaz: 
  • maslac
  • začinsko bilje po želji 

Kifilice od krumpira – priprema:

  1. Ako nemate ostatke pirea od krumpira, pripremite ga. Skuhajte tri velika krumpira, zgnječite ga, dodajte malo mlijeka i maslaca pa pripremite kremasti pire po svom ukusu.
  2. U ohlađeni pire dodajte brašno, žlicu šećera, toplo mlijeko pomiješano s otopljenim maslacem, suhi kvasac i sol. Mijesite rukama pa po potrebi dodajte još malo brašna. Nemojte dodati previše brašna jer tijesto treba ostati ljepljivo.
  3. Tijesto prekrijte krpom i ostavite sa strane oko 45 minuta kako bi se udvostručilo. Za to vrijeme pripremite nadjev.
  4. Sir i šunku naribajte te pomiješajte s krem sirom, odnosno sirnim namazom.
  5. Nakon 45 minuta premijesite tijesto. Nemojte dodavati još brašna. Podijelite tijesto na dvije jednake kugle, svaku kuglu razvaljajte u oblik kruga pa narežite na osam trokuta. Na širi dio trokuta dodajte žlicu nadjeva, urolajte i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Po želji premažite mješavinom maslaca i začina.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.