Donosimo recept za najmekše kiflice, kojima je glavni plus to što ostaju svježe duže nego obične. Tajna ovog recepta je pire-krumpir, pa su odličan izbor ako vam je od ručka ostalo toga priloga, piše Dnevnik.hr.
Kiflice od krumpira – sastojci:
- 200 g pirea od krumpira
- 300 g glatkog brašna
- 100 ml toplog mlijeka
- 1 paket instant-kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žlica soli
- 5 žlica otopljenog maslaca
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: JOŠ JEDNO VELIKO PRIZNANJE: Poznati HDZ-ovac i abdominalni kirurg osmi put zaredom proglašen Najdoktorom
Za nadjev:
- 200 g krem sira
- 100 g šunke
- 100 g sira
- Za premaz:
- maslac
- začinsko bilje po želji
Kifilice od krumpira – priprema:
- Ako nemate ostatke pirea od krumpira, pripremite ga. Skuhajte tri velika krumpira, zgnječite ga, dodajte malo mlijeka i maslaca pa pripremite kremasti pire po svom ukusu.
- U ohlađeni pire dodajte brašno, žlicu šećera, toplo mlijeko pomiješano s otopljenim maslacem, suhi kvasac i sol. Mijesite rukama pa po potrebi dodajte još malo brašna. Nemojte dodati previše brašna jer tijesto treba ostati ljepljivo.
- Tijesto prekrijte krpom i ostavite sa strane oko 45 minuta kako bi se udvostručilo. Za to vrijeme pripremite nadjev.
- Sir i šunku naribajte te pomiješajte s krem sirom, odnosno sirnim namazom.
- Nakon 45 minuta premijesite tijesto. Nemojte dodavati još brašna. Podijelite tijesto na dvije jednake kugle, svaku kuglu razvaljajte u oblik kruga pa narežite na osam trokuta. Na širi dio trokuta dodajte žlicu nadjeva, urolajte i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
- Po želji premažite mješavinom maslaca i začina.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.