Vozač autobusa u Švedskoj odbio otvoriti vrata putnici dok je klanjao: Zašto neće biti sankcioniran?

Vozač autobusa u Švedskoj odbio otvoriti vrata putnici dok je klanjao: Zašto neće biti sankcioniran?

Svojevrstan incident dogodio se u Stockholmu između putnice autobusa i vozača. Prema navodima putnice, dok je autobus stajao na stanici, tražila da ju vozač pusti u autobus. Vozač je, međutim, bio zauzet klanjanjem, te je odbio otvoriti vrata. Kada je završio vozač je putnicu pustio u autobus ali je postao agresivan, navodi putnica, jer ga je prekinula u molitvi.

Putnica tvrdi da se u tom trenutku više nije osjećala sigurno a je ubrzo izišla  iz autobusa i  nazvala prijateljicu da dođe po nju.

Incident je objavio anti-imigrantski političar Hanif Bali. Tvrdi da žena nije mislila da će joj itko vjerovati. Tek nakon što se vijest proširila društvenim mrežama reagirali su iz gradskog vijeća Stockholma. Kristoffer Tamsons, šef Odbora za promet, objavio je da su dobili formalnu pritužbu te je potvrdio da se incident dogodio.

“Prema navodima, žena je pokušala dozvati vozača, ali on ju je ignorirao, i umjesto toga se bavio vjerskom aktivnosti” dodavši da “ako su ti navodi točni, da je umjesto svog posla vozač bio zaokupiran molitvom, to je u potpunosti neprihvatljivo i takvo nešto ne želim vidjeti u javnom prijevozu.”

Međutim, nakon provedene istrage, Tamsons je promijenio ton.

“Ustanovili smo da se incident dogodio za vrijeme odmora vozača. Tijekom odmora vrata su zatvorena i  nije dopušten ulazak putnicima. Rješavanje križaljki, čitanje komunističkog manifesta ili molitva su isto dozvoljeni”, dodaje Tamsons.

“Općenito, ne možemo određivati vozačima što će raditi za vrijeme odmora. Vozač tako nije formalno bio u prekršaju.”

Međutim, priznaje da se neugodna situacija mogla izbjeći, i da vozač vjerojatno nije najbolje reagirao. “Čak i za vrijeme odmora vozači bi trebali obraćati pažnju na potrebe putnika. Ignorirati putnika koji traži pomoć nije profesionalno, bez obzira na razlog.”

Foto: Twitter

Facebook Comments