Vozio 234 kilometara na sat u Rimčevoj jurilici: Vještak smatra da bi vozač trebao ići u zatvor

Vozio 234 kilometara na sat u Rimčevoj jurilici: Vještak smatra da bi vozač trebao ići u zatvor

Nakon što je objavljena snimka jurnjave u kojoj vozač Rimčeve Nevere juri čak 232 km/h kod Dubrovnika, oglasila se i dubrovačka policija, koja navodi da su proveli postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti i utvrdili da se  radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika, prenosi 24sata.

Navode da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Iz policije napominju da im nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave.

O ovome je 24sata razgovarao sa sudskim vještakom za promet Goranom Husincem.

– To spada pod obijesnu vožnju i policija ima pravo privremeno zaplijeniti auto i privesti vozača na obavijesni razgovor da se vidi zašto je to radio i je li recidivist te je li sklon tome i inače – rekao nam je Husinec.

Dodaje da je potom na sudu da odluči o kazni za ovog prekršitelja, ali da je za recidiviste, ako se to potvrdi, predviđena i zatvorska kazna. Naglašava da policija ima problem jer nema skladište za ovakva superluksuzna vozila i kaže da ne žele odgovornost kod njihove pljenidbe pa ih nisu skloni plijeniti.

Upozorio je i da svakako bi ovakve prekršaje trebalo kazniti zatvorom, jer netko tko ima za ovakav automobil, lako može platiti i novčanu kaznu.

– Neki misle da smo mi banana država i da mogu raditi što hoće. Mi jako cijenimo turiste i volimo da tu dođu, treba turistu ako malo prekorači brzinu i progledati kroz prste, ali kad netko ovako ponižava sustav onda ga definitivno treba zatvoriti. Takvi tjeraju druge turiste i to kod drugih stvara strah – rekao je Husinec.

Foto: Hina