Vrdoljak bahato ucjenjuje Plenkovića: Ako ne ispuni naše zahtjeve, idemo na izbore

Vrdoljak bahato ucjenjuje Plenkovića: Ako ne ispuni naše zahtjeve, idemo na izbore

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, gostovao je u Dnevniku Nove TV i komentirao štrajk prosvjetara, koji je dodatno zaoštrio odnose u vladajućoj koaliciji.

“Ako nema novca za povećanje plaća za učitelje, nastavnike i profesore, idemo na izbore”, rekao je Vrdoljak u Dnevniku Nove TV.

Vrdoljak je rekao da je HNS konstruktivan partner te da imaju jedan politički prioritet. Istaknuo je i da je premijer Andrej Plenković rekao da će razgovarati sa sindikatima oko povećanja plaća te da se o tome i razgovara.

“Da budemo potpuno jasni, zadnji prijedlog nije bio dovoljan. Mi smo rekli šest posto i s tim se složio i sindikat, a imamo i podršku učitelja, nastavnika, profesora, roditelja čija su djeca u školama… Očekujemo da se ovih dva posto nađe vrlo skoro. Ako ne, idemo na izbore”, rekao je Vrdoljak.

Upitan kad će HNS i postati oporba, Vrdoljak je rekao: “Na usvajanju proračuna će biti gotovo. No, ja očekujem da ćemo mi naći rješenje ranije.”

“To je investicija. Vi mislite da ja, ako ulažem u obrazovanje svoje djece, mislim kako je to trošak? Ne, to je ono što se mora dogoditi. Investicija u obrazovanje nije trošak i na to ja tako ni kod kuće ne gledam niti bilo tko od roditelja to ne gleda kao trošak ako ulaže u obrazovanje svoje djece. Tako ni mi ne smijemo gledati. Zadnja točka je, naravno, usvajanje proračuna. Mi nećemo tada stvarati nikome probleme. U tom trenutku, ako nismo osigurali ono za što smo ušli u Vladu, ako nisu osigurana sredstva za reformu obrazovanja, shvatit ćemo poruku da se potkopava reforma iza koje mi politički stojimo i mi izlazimo iz Vlade sa svim legitimitetom”, rekao je Vrdoljak, dodavši da je šest posto ili odlazak iz Vlade posljednje što će HNS učiniti.

Foto: Dario Grzelj/Hina