Vučić priznao da je kronično bolestan: Ima problema sa srcem i povišenim tlakom

Vučić priznao da je kronično bolestan: Ima problema sa srcem i povišenim tlakom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u utorak da ima kroničnih problema sa srcem i povišenim tlakom, te da mu je pogoršano zdravstveno stanje narušeno vlastitom nepažnjom i ničime drugim.

»Ja sam kronično bolestan. I danas sam pod terapijom. To su moji problemi, nisam netko tko je najboljeg zdravlja, ali dok god imam snage i energije borit ću se još više i to vam jamčim«, rekao je.

Vučić se u utorak prvi put pojavio u javnosti pošto je u petak popodne bio hospitaliziran u Vojnomedicinskoj akademiji zbog kardiovaskularnih problema, javlja Novi list.

»Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam kronično bolestan, plus akutni problemi. To je moja stvar i nitko nema veze s tim«, rekao je na tiskovnoj konferenciji Vučić i pritom naglasio da nikoga nije okrivio za svoje zdravlje.

»Nijedne sekunde nisam okrivio nekog drugog za moje zdravlje. To je meni priroda dala, uz prirodu moja nepažnja«, rekao je Vučić i rekao da nije uzimao lijekove za srce i povišeni tlak.

»Nije bila laka ta noć«, rekao je Vučić i zahvalio »svima koji su brinuli«.

Pogoršanje zdravstvenog stanja predsjednika Srbije njegovi su suradnici i pristaše u prodržavnim medijima i tabliodima dovodili u vezu s nizom pitanja postavljenih Vučiću u petak o aferi s prodajom oružja kojom se dovodi u vezu otac ministra policije i potpredsjednika srbijanske vlade Nebojše Stefanovića, inače Vučićeva bliskog suradnika i dužnosnika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Foto: Rade Perlić/Tanjug/Hina