Vukovarski dragovoljci protiv Milanovića: Dok ste Vi mirno pekli zanat političara u Zagrebu, oni su svoje živote položili na oltar domovine

Vukovarski dragovoljci protiv Milanovića: Dok ste Vi mirno pekli zanat političara u Zagrebu, oni su svoje živote položili na oltar domovine

Iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije poručili su u utorak predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću kako je svojim jutrošnjim izjavama u Lušcu žrtvu Vukovara planirano stavio u drugi plan, a pozornost prebacio na političke obračune.

“Ne možemo ne reagirati na Vaš današnji politički performans, ne zato što na iste nismo navikli, nego zato jer ste ga priredili na tužnu obljetnicu stradanja 69 mještana naselja Lužac koji su svoje živote dali u borbi za grad Vukovar”, navode vukovarski veterani i dragovoljci u otvorenom pismu predsjedniku Republike, javlja N1.

Ne mogu se, ističu, oteti dojmu da je Milanović spomenuti igrokaz planirao, a da je žrtva Vukovara planirano stavljena u drugi plan.

“Danas nije bilo ni vrijeme niti mjesto za političke predstave jer su žrtve Lušca zaslužile da ovaj dan bude posvećen isključivo njima. Vaš istup ne smatramo ni predsjedničkim ni državničkim jer ste svojim nastupom u sjenu bacili tugu svih onih koji danas oplakuju svoje mrtve i pozornost prebacili na političke obračune. Posebice nas žalosti činjenica da očito niste prepoznali žrtvu tih ljudi koji su, dok ste Vi mirno pekli zanat političara u Zagrebu, svoje živote položili na oltar domovine za sve nas”, poručuje se Milanoviću u pismu vukovarskih dragovoljaca i veterana koje potpisuje predsjednik Udruge Milan Draženović.

Predsjednik Republike sudjelovao je jutros u vukovarskom naselju Lužac na obilježavanju 30. obljetnice sloma obrane toga prigradskog naselja, a u izjavi novinarima nastavio je verbalni sukob s ministrom obrane Marijom Banožićem. Banožića je tako među ostalim nazvao “opuškom”, dok je za premijera rekao da je “puzajući državni udav” te ga je pozvao da “riješi taj problem” odnosno makne čovjeka koji je postao “problem države”.

Foto: Hina