ZA SVE SU KRIVE CAJKE: Gradonačelnik tuži PR stručnjaka i traži 4000 eura zbog “duševnih boli”

ZA SVE SU KRIVE CAJKE: Gradonačelnik tuži PR stručnjaka i traži 4000 eura zbog “duševnih boli”

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zatražio je odštetu od 30.000 kuna (oko 4000 eura) od PR stručnjaka Vedrana Strukara zbog, kako tvrdi, duševnih bolova koje je pretrpio nakon njihove televizijske debate u ožujku.

Debata je održana 1. ožujka u televizijskoj emisiji “Otvoreno” na HRT-u, a pulski gradonačelnik sada, tri mjeseca kasnije, traži odštetu zbog duševnih boli. To je pismom priopćio Strukaru, dodavši da će, ako mu se ne uplati na račun odšteta za duševne boli koje trpi nakon emisije, u suprotnom “svoja prava ostvarivati u parničnom postupku pred nadležnim sudom”.

U pismu pulski gradonačelnik također opisuje kako je rasprava pred kamerama rezultirala neugodnim pitanjima prijatelja i rodbine te podsmijehom šire zajednice u kojoj živi i radi. Zoričić tvrdi da su Strukarove izjave, zbog kojih pati od duševnih bolova, utjecale i na članove njegove obitelji koji su također pretrpjeli neugodnosti i podsmjeh, javlja Direktno.hr.

Sporna emisija Otvorenog ( Strukar je prvi s desna)

Strukar se ne boji tužbe

U javnoj debati na televiziji, da podsjetimo, Strukar je iznio nekoliko tvrdnji o Zoričiću, uključujući tvrdnje da je Zoričić zabranio koncerte narodne glazbe u Puli iz političkih razloga te da je skidao hrvatske grbove iz učionica pulskih gimnazija zamjenjujući ih raspelima.

Strukar je izjavio da je Zoričić mogao reagirati i demantirati spomenute tvrdnje tijekom emisije, ali nije to učinio. Također, ističe da je cijela debata imala širi kontekst te da se iznose samo pojedini dijelovi koji ne odražavaju cjelokupnu raspravu. Također, u priopćenju za javnost istaknuo je da se ne plaši tužbi i da stoji iza svake izrečene tvrdnje u emisiji.

Uz to, Strukar smatra da pismo Zoričića predstavlja prikrivenu iznudu te da se traži novčana nadoknada zbog lošeg ishoda javne rasprave. On naglašava da će se rado suočiti s gradonačelnikom na sudu ili u drugom medijskom duelu te da se veseli novoj debati, dodao je još u priopćenju.

Foto: Hina