Zabrinuti Dalić priznao da situacija nije ugodna niti lagana: Mogu li se Vatreni vratiti protiv svjetskih prvaka

Zabrinuti Dalić priznao da situacija nije ugodna niti lagana: Mogu li se Vatreni  vratiti protiv svjetskih prvaka

Pokušat ćemo se iskupiti kako bi isprali poraz protiv Austrije. Nije lako slijede nam tri teške utakmice, dvije protiv Francuske, jedna protiv Danske, kazao je izbornik hrvatske reprezentacija Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u Splitu.

“Nezgodno vrijeme, nezgodan poraz koji nas je uzdrmao, nismo ga očekivali. Međutim, nemam što prigovoriti dečkima,” kazao je Dalić u uvodu novinarske konferencije u Splitu, javlja Novi list.

“Sve što je bilo loše oko reprezentacije bilo je u Ligi nacija. Moramo podići glavu gore, ne smijemo pasti. Sada se moramo vaditi protiv svjetskih prvaka. Situacija nije ugodna niti lagana. Igračima je kraj sezone, neki razmišljaju o transferu, neki o oporavku, neki o odmoru. Pokušat ćemo se iskupiti kako bi isprali poraz protiv Austrije. Nije lako slijede nam tri teške utakmice, dvije protiv Francuske, jedna protiv Danske.”

Dalićev kolega na suprotnoj srani Didier Deschamps je najavio brojne promjene u sastavu nakon poraza od Danske.

“Francuska će biti moćna bez obzira na sastav, ništa neće biti slabiji. Mi moramo biti pravi,” dodao je.

Dalić je istaknuo kako nam “Liga nacija ne leži,” ali i naglasio kako nema govora o predaju.

“Ne dolazi u obzir da se predamo, svaka utakmica je važna, Nema niti pomisli da se predamo. Ne tražim nikakav alibi,” istaknuo je.

Otkrio je i sastav koji bi sutra trebao istrčati na Poljud.

“Branit će Livaković, desni bok će igrati Juranović, Vrsaljko se vraća, možda će biti spreman za Dansku. Lijevi bok će biti Sosa ili Barišić, zavisno kako ćemo se postaviti. Na stoperima će biti Erlić koji će dobiti svoju šansu, Vida, tu je i  Šutalo. U veznoj liniji su Brozović, Kovačić i Modrić, dok za napad konkuriraju Brekalo, Majer, Kramarić ili Budmir u faz napada. To je naše razmišljanje, a u drugom dijelu ćemo sigurno mijenjati. Moramo biti bolji u fazi obane, oni su najopasniji kada protivnik ima loptu.”

Dalić se osvrnuo i na kritike koju stižu na njegov rad.

“Svatko ima pravu na kritiku i na mišljenje, ja to poštujem. Ne zamaram se time previše. Moj je posao raditi što najbolje mogu. Odveo sam Hrvatsku na tri velika natjecanja, drugi sam bi ona svijetu,” naglasio je.

Dalić je nakon utakmice s Austrijom, reprezentaciju priključio trojicu U-21 reprezentativaca – Luku Sučića, Josipa Stanišića i Josipa Šutala.

“Zvali smo ih da nam pomognu, dobit će minutažu, to je sigurno. Gledam interes hrvatskog nogometa, nisam sebićan i mislim da je normalno da se mladi priključe A sastavu jer im je ostala još jedan utakmica protiv Estonije,” zaključio je izbornik.

Foto: Hina