Zanimljiva teza: Novinar Matteoni objasnio zašto ljubitelji nogometa u Hrvatskoj ne vole Engleze

Zanimljiva teza: Novinar Matteoni objasnio zašto ljubitelji nogometa u Hrvatskoj ne vole Engleze

U emisiji EURO 2024 govorilo se o predstojećim polufinalnim ogledima na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. U utorak igraju Španjolska i Francuska, a u srijedu Nizozemska i Engleska.

– Nekako kako gledam, kako turnir ide, bio bih vrlo iznenađen da Francuska ne bude europski prvak. Momčad koja nije zabila niti jedan pogodak iz igre, a igra polufinale, to je svjetsko čudo. Francuzi nisu oduševili, ali taj njihov čudan način kako igraju, je vrlo učinkovit. Deschampsova teorija, važna je samo pobjeda, to prolazi, istaknuo je Anton Samovojska

Robert Matteoni ističe da vjeruje kako ćemo i dalje gledati produžetke, javlja HRT.

– Engleze je nekako krenulo, možda se nešto dogodi, kada najmanje očekujete, pa da im se vrati što su izgubili na prošlom Euru.

Zašto ljudi u Hrvatskoj ne vole Engleze?

– Osjeća se da Engleze baš ne vole i u drugim zemljama, vjerojatno se radi o gardu, stavom. Jude Bellingham primjerice ima egocentrično ponašanje, ali svi ga već prozivaju, da je pretjerao. Znam da su mnogi bili rasterećeni kada je otišao iz Borussije, nije baš bio najomiljeniji.

Analitičari su se osvrnuli i na ogled Engleska – Nizozemska u srijedu.

– Mislim da će to biti utakmica u kojoj će Engleska imati veći posjed, Nizozemci će se truditi biti u čvrstom bloku i na kontre. A sada, kako će to izgledati, teško je reći, jedan gol može sve promijeniti u samom startu, rekao je Robert Matteoni.

– Southgate je nevjerojatan slučaj, četiri natjecanja, samo mu nedostaje titula, dodaje Samovojska. 

Ronald Koeman je bio pod velikim kritikama, najveći je pobjednik ovog turnira. Danas je rekao rečenicu koja mi je izazvala pozornost. Kaže da su mala država, a ima ih 17 milijuna, moramo biti zadovoljni s polufinalom. No, oduvijek su bili nogometna nacija. Kada se sjetim 1974. i Johana Cruyffa