Thompson protiv svog kuma Škore: Hoće li ga predsjednica Kolinda angažirati u kampanji?

Thompson protiv svog kuma Škore: Hoće li ga predsjednica Kolinda angažirati u kampanji?

Jutarnji list je objavio razgovore s nekoliko neimenovanih izvora koji su špekulirali o potencijalnoj suradnji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i popularnog pjevača Marka Perkovića Thompsona. Suradnja bi bila predsjedničin odgovor na kandidaturu Miroslava Škore, i mogla bi joj vratiti povjerenje desnice. Drugi to vide u kontekstu u pokušaja normalizacije odnosa između predsjednice i njenog bivšeg savjetnika, utjecajnog Mate Radeljića.

“Thompson i Škoro već dugo nisu u dobrim odnosima, iako su kumovi. Thompson je jedini s tog desnog spektra koji nije dao Škori potporu, što se moglo iščitati iz njegove izjave kad je bio Hod za život”, kaže jedan od izvora Jutarnjeg lista.

Radi se o izjavi koju je Marko Perković Thompson dao za RTL. Na pitanje o Škori kao kandidatu za predsjednika tada je odgovorio “Ne znam, ne znam o čemu se radi, volio bih malo to sve… Preozbiljna je stvar politika i bavljenje politikom, ali vidjet ćemo što se događa.”

“Ma ne, ne. Čovjek mora znati gdje su mu granice, dakle, svi smo mi ograničeni. Budimo ono za što imamo dara. Ja sam glazbenik i osjećam da imam poziv biti glazbenik i po meni je to blagoslov Božji. Ne bih išao u područja u kojima se ne snalazim dobro” rekao je Thompson upitan bi li se sam kandidirao.

“Predsjednica će pokušati sve da vrati povjerenje desnice. A jedan od njenih poteza u borbi za drugi mandat na Pantovčaku mogao bi biti i taj da na svoju stranu pridobije pjevača Marka Perkovića Thompsona”, tvrdi Jutarnji list. dodajući da bi Thompson 5. kolovoza na Dan pobjede trebao nastupiti u Gospiću i da predsjednica namjerava otići na koncert.

“To bi trebao biti prvi test njihove suradnje.” Iako Thompson službeno neće imati veze s njenom kampanjom, navodno postoji plan da se ipak pojavi na par skupova i otpjeva pjesmu “Lijepa li si”, tvrde bolje upućeni u zbivanja na desnici na kojoj očito bjesni rat otkako se u igru s kandidaturama uključio i estradnjak Miroslav Škoro.

“Na vaša pitanja nemam nikakav odgovor ili komentar. Neka svatko radi ono što misli da je dobro” poručio nam je jučer Miroslav Škoro na pitanje očekuje li podršku svoga kuma Thompsona u kampanji, odnosno je li točno da bi Thompson mogao podržati kampanju Kolinde Grabar-Kitarović.

Thomsponov menadžer Pletikosa tvrdi da Thompson neće pjevati nikome u predsjedničkoj kampanji, pa tako ni za Grabar-Kitarović.

Na desnici su oko ovog političko-estradnog sukoba podijeljeni, a pletu se svakakve priče, od onih da Thompson ništa ne radi bez koristi za sebe, te da sada koristi priliku kad se predsjednica našla u lošoj poziciji, do onih koje ističu kako bi da su na mjestu Grabar-Kitarović također angažirali Thompsona u borbi protiv Škore.

Foto: Damir Senčar/Hina, Daniel Kasap/Hina. Montaža Teleskop.hr