Žarko Puhovski je iskreno šokiran: Evo što se dogodilo

Žarko Puhovski je iskreno šokiran: Evo što se dogodilo

Politički analitičar Žarko Puhovski u ponedjeljak je rekao da je šokiran izjavom koju je Sindikat novinara Hrvatske danas supotpisao s HND-om pitajući je li Plenkovićev napad na analitičara Dražena Lalića značajniji od Milanovićevih na njega.

“Zar je doista moguće da je Plenkovićev skandalozni napad na Lalića toliko značajniji od mnogo prljavijih, a ponavljanih Milanovićevih napada na mene proteklih mjeseci, te ste u prvome slučaju reagirali u tren oka, a u drugome uopće ne?”, upitao je Puhovski u otvorenom pismu i dodao kako je, unatoč godinama i iskustvu, doista šokiran izjavom koju su iz SNH danas (su)potpisali, javlja Tportal.

“Ne znam radi li se o simpatijama/antipatijama, ideologiji, gluposti ili bezobrazluku, ali barem od vas to nisam očekivao”, poručio je Puhovski Sindikatu novinara Hrvatske.

Iz Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske ranije su priopćili kako oštro osuđuju napad premijera Andreja Plenkovića na medije, njegovo miješanje u uređivačku politiku RTL-a, Nove TV i N1 te prozivanje novinara i analitičara koji su pratili kampanju i izbore.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je potom “bezobraznom i neprimjerenom” izjavu predsjednika HND-a Hrvoja Zovka te ustvrdio kako je “znatno tiši, sporiji i evazivniji kad treba kritizirati Milanovića”.

Foto: Hina