Zašto je Ivan Turudić napao popularnog suca Mislava Kolakušića?

Zašto je Ivan Turudić napao popularnog suca Mislava Kolakušića?

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, analizirao je na N1 televiziji stanje u hrvatskom pravosuđu. Komentirao je konstataciju voditeljice kako se  u Hrvatskoj stječe dojam da suci štite jedni druge i kod slučajeva gdje su očite pogreške, a upozorila je i na aferu koja se vezuje za sina  predsjednika Vrhovnog suda, Đure Sesse, koji ima prednost u zapošljavanju.

-To je savjetnik na Županijskom sudu, bio je prvi na listi. Što se tiče toga nisam ni ja zadovoljan s brzinom izbora sudaca i nizom odluka. U konkretnom slučaju mislite da djeca liječnika ne smiju biti liječnici ili djeca učitelja učitelji? Sudac Srđan Sessa bio je prvi na listi od stotinjak sudaca. Nije fer tog mladog čovjeka unaprijed difamirati. Ni kriv ni dužan što mu je otac predsjednik Vrhovnog suda. Ja nisam najbolji prijatelj predsjednika Vrhovnog suda, ali ovo su činjenice, rekao je Turudić pa se zatim  obrušio na, kako je rekao, zaštitno lice televizije – suca Mislava Kolakušića koji pred kamerama tri godine govori da su Trgovački sudovi leglo korupcije.

-On je sudac na Trgovačkom sudu. On bi ukinuo predsjednike sudova. Javio se za predsjednika Trgovačkog suda pa nije uspio, ukinuo bi DSV javio se na DSV, ukinuo bi Ustavni sud, javio se na Ustavni sud, on je pun mesijanskog entuzijazma dok se bavi politikom, rekao je  Turudić i nastavio kritizirati svog kolegu Kolakušića.

-Sudac Kolakušić je ozbiljan problem hrvatskog sudstva. On se flagrantno bavi politikom, to je čovjek koji donosi stavove o predmetima koji su u tijeku, on komentira, on ocjenjuje predmete, osnovao je jednu parapravosudnu udrugu koja zaprima prijave protiv korupcije, onda on gleda je li prijava osnovana, on koji nije radio nikada u kaznenom predmetu, nije donio ni jednu kaznenu presudu, onda on procjenjuje je li osnovana prijava po njegovom stručnom mišljenju i onda to šalje DORH-u. Radi izvide, stavio se na mjesto tijela kaznenog progona, to je nedopustivo, zaključio je  Turudić.

Facebook Comments