Zašto je Pupovčev SDSS otkazao konferenciju za novinare?

Zašto je Pupovčev SDSS otkazao konferenciju za novinare?

Klub zastupnika SDSS-a trebao je danas u 11 sati održati konferenciju za medije u Saboru, no ista je otkazana.Na konferenciji za medije javnosti su se, prema najavi, trebali obratiti zastupnici Boris Milošević i Dragana Jeckov, a ne i Milorad Pupovac.

Nakon niza osuđujućih reakcija na izjavu SDSS-ovog Milorada Pupovca, te nakon sastanka vrha HDZ-a početkom tjedna, gdje je predsjednik stranke Andrej Plenković njegovu izjavu nazvao krajnje neprimjerenom, javnost zanima stav Pupovca, ali i zastupnika njegove stranke. No, kako stvari stoje, ni danas ga nećemo doznati.

“Pustite nas da procijenimo situaciju i odlučimo o daljnjim koracima”, jučer je kratko za N1 rekao sam Pupovac i dalje nije želio komentirati reakcije koje su uslijedile nakon njegove izjave u kojoj je rekao kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako je rekao, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

Premijer Plenković  u više je navrata pozvao Pupovca da svojm izjavama ne podiže  tenzije u javnosti. Reagirale su ii neke braniteljske udruge koje su pozvale Plenkovića da razvrgne koaliciju sa SDSS-om.

Foto: Edvard Šušak/Hina