Zašto Maji Sever sada smeta što hrvač u državnom stanu želi otvoriti “kuhinju” za strane radnike. Pa donedavno je zdušno odobravala ulazak ilegalnih migranta u Hrvatsku

Zašto Maji Sever sada smeta što hrvač u državnom stanu želi otvoriti “kuhinju” za strane radnike. Pa donedavno je zdušno odobravala ulazak ilegalnih migranta u Hrvatsku

Nekad je bio poznat isključivo po sportskim uspjesima, a danas je zbog bivšeg hrvača Nikole Starčevića, u centru Zagreba bila policija. Ušao je u posjed stana u državnom vlasništvu, promijenio ključ i iz njega ne izlazi.

Kao što stoji na naljepnici, nekretnina je vlasništvo Republike Hrvatske. Međutim, ona u posjed ne može. RTL-ova ekipa nije uspjela snimiti stan jer ih Nikola Starčević, bivši hrvač i bivši reprezentativac, nije pustio da se približe. S njim su policajci koji rade zapisnik jer Državnim nekretninama nije dozvolio da stupe u posjed svoje imovine. Ušao je prije njih i promijenio bravu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Zločin u Splitu: Braća narkomani ubili 22-godišnjeg mladića. Dobio je više uboda

“Riječ je o stanu od nekih 16 kvadrata za koje je utvrđeno da je vlasništvo RH. Danas nam se dogodila provala u taj prostor. Provalila je fizička osoba”, objasnila je Željka Franić iz Ureda za korporativne komunikacije Državnih nekretnina.

Iako zna da to nije njegovo, krenuo je u obnovu male prostorije u dvorištu. Svoj stan u zgradi iznajmljuje stranim radnicima. “Kad je cijela priča krenula, mi smo ga upozorili da je stan od Republike Hrvatske. On je otklimao i nastavi po svome”, priča Krešimir Mudrovčić, predstavnik stanara i suprug poznate novinarke Maje Sever. Upravo su susjedi obavijestili nadležne institucije. “Tražili smo dokumentaciju od državnog odvjetništva, a i od same fizičke osobe”, priča Željka Franić.

Nikola Starčević

Starčević je provalio, stavio novu bravu i za sada ga nitko ne može izbaciti. “Cijela priča prilično je nadrealna. Rezigniran sam od svega skupa. Mislim da je danas policiji rekao da on nije vlasnik, ali ništa”, kaže Mudrovčić. Nakon što je policija napravila zapisnik, Starčević je ostao kraj stana kojeg preuređuje. RTL-ovoj ekipi vrlo jasno je rekao da se ne smiju približavati i da nemaju dozvolu za snimanje. Kada je vidio da su i dalje tu, poslao je osobu koja živi u stanu da zatvori vrata. Novinarka RTL-a javlja da Starčević želi u tom državnom stanu otvoriti kuhinju za strane radnike koji žive u njegovom stanu.

Podsjetimo, sve je počelo tako što se Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, požalila se na susjeda “iz pakla” koji je nedavno kupio stan u zgradi u centru Zagreba gdje ona živ s obitelji. Otkrila je da je riječ o “uglednom sportašu “. Objavu Maje Sever prenosimo u cijelosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Teleskop otkiva: Tko je susjed Maje Sever koji je u zgradu uselio “puno stranih radnika”

“U našoj zgradi stan je kupio ugledni hrvatski sportaš. Poželjeli smo njemu i njegovoj obitelji toplu dobrodošlicu, on je uselio krevete na kat i mnogo stranih radnika. I njima smo poželjeli dobrodošlicu i pokušavamo im pomoći i olakšati boravak u vrlo lošim uvjetima koliko možemo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Poznata glumica iskreno progovorila o svojim razvodima, majčinstvu i žrtvovanju. Svojoj djeci uvijek kažem da volim njihovog tatu

Onda je ugledni gospodin odlučio zauzeti prostoriju u dvorištu, koja nikada nije pripadala stanu koji je kupio, niti je korištene zadnjih 10 godina. On je priznao da zna da prostorije ne pripadaju stanu i nastavio radove. Prema jednoj verziji za kuhinju i sanitarni čvor za radniike, prema njegovoj verziji za njegove potrebe i da prespava kada je u Zagrebu.

Prostorije su u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravljaju Državne nekretnine. Obavijestili smo ih, zamolili da zaštite svoje prostorije. Danas su predstavnici Državnih nekretnina uglednog gospodina zatražili da preda ključ od prostorije, on je to odbio.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: UDAR SLIJEVA NA SANDRU BENČIĆ: Zašto je nešto “motala” na prosvjedu. Sada se svi pitaju je li to bila cigareta ili džoint

Potvrdio je i službenicima da je svjestan da je u prostoriji bespravno, ali i dalje odbija dati ključ i nastavlja s namjerom da zauzme i uredi prostor za sebe.

Postoji službeni zapisnik i zapravo nemoć da se postupi po zakonu i da se nasilnika spriječi da zauzme državne nekretnine i koristi ih za svoje potrebe”.

Krešimir Mudrovčić, predstavnik stanara i suprug poznate novinare Maje Sever

Zašto Maji Sever sada smeta što je hrvač Nikola Starčević uzurpirao državni stan koji želi preurediti za potrebe stranih radnika. Ne tako davno Maji Sever nije smetalo kada su ljevičarski aktivisti svojim izjavama poticala ilegalne migrante da nezakonito ulaze u Hrvatsku i optuživala hrvatsku policiju. Zašto se može poticati ilegalne migrante da nezakonito ulaze u Hrvatsku a onda se čuditi kad netko uzurpira državni stan. Nema tu neke bitne razlike osim što su u ovom slučaju strani radnici postali Majini susjedi. Treba biti načelan i osuditi jedno i drugo, a ne reagirati prema tome koliko se to nas osobno tiče.

Zbog svoje nekritičke pozicije oko ilegalnih migranata Maja Sever se svojedobno sukobila i sa Zoranom Šprajcom.

Podsjetimo, mediji su prije šest godina pisali o tome da je Novinarka HRT-a Maja Sever i RTL-ov novinar te voditelj emisije Direkt Zoran Šprajc u utorak su se sukobili na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru oko slučaja petogodišnje migrantice Allse Ghazi koju njezin otac u Hrvatskoj traži već 13 dana.

Sever je na svojem Facebook profilu objavila Šprajcov komentar na nepoznatu objavu u kojoj voditelj Direkta naočigled staje na stranu policije kada je riječ o pitanju odnosa s migrantima.

“Fantastično je kako neki iz kućnog naslonjača zaključe da policija uvijek nešto mulja, tuče i krade, a dobre izbjeglice su uvijek i samo dobre izbjeglice koji ne bi ni riječ slagali da se izvuku iz nevolje”, napisao je Šprajc.

Sever je taj Šprajcov komentar popratila riječima: “Kaže Zoran Šprajc direkt s terena!”.

Šprajc je Sever nešto kasnije odgovorio na svojem Twitter profilu. “Draga Majo, po malo zdravog razuma i opreza u tumačenju (oskudnih) činjenica ne moraš ići na teren. To ili imaš ili nemaš. Ali nije bed i ako nemaš pa nađeš na terenu.”

Sever je na tu Šprajcovu objavu odgovorila preko svog Twitter profila. “Ovo je službena MUP-ova stranica. Očito dovoljno podataka za pokrenuti službenu istragu. Pogledaj mjesto nestanka. Ipak je bio u Hrvatskoj? Ja sam ga u nedjelju snimala u Kladuši”, napisala je novinarka HRT-a te priložila link na stranicu Nestali.hr gdje je objavljeno da se za Allsom Ghazi još uvijek traga.

No, njihov sukob nije završio na Twitteru. Naime, Šprajc je nakon Twittera i putem Facebooka odgovorio Sever i to komentarom na njezinu objavu s kojom je sukob i započeo.

“Što, sad nakon Twitera moram i ovdje objašnjavati kontekst te reakcije, o tome kako po zdravu pamet i oprez u tumačenju (oskudnih) činjenica ne moraš ići na teren, ali da je dobro ako je nađeš i na terenu, o tome da istraga (zasad) nije potvrdila ni jedan navod iz te priče (što isto tako ne znači da neće) ili da čekam da ovaj izdvojeni screenshot iz neke rasprave raširiš još na Instagramu, Snapchatu ili gdje već imaš otvoren profil il’ da te samo blokiram i ne zamaram se ostrašćenim fejsbučarenjem? Hmda, ovo zadnje mi se dugoročno ipak čini najzdravijim. Pusa”, napisao je Šprajc. Sever mu je na to odgovorila riječima: “Blokiraj.”

Foto: Hina