Zastupnica koja je pozvala ministra Marića: Znao je da se sjednica snima

Zastupnica koja je pozvala ministra Marića: Znao je da se sjednica snima

Renata Sabljar Dračevac, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo, u Dnevniku N1 televizije komentirala je izjave ministra financija Zdravka Marića koji je govorio poprilično otvoreno tijekom sjednice saborskog Odbora za zdravstvo, te radio pritisak na prisutnog ministra zdravstva Vilija Beroša da počne smanjivati rashode zdravstvenog sustava. Marić je kazao da nije znao da se sjednica prenosi preko saborskog kanala na YouTubeu.

“Ta sjednica uopće nije bila tematska nego redovna sjednica koja je sazvana na temelju zahtjeva oporbenih članova odbora i dogodila se mimo volje vladajućih članova Odbora, ali su se na nju uredno odazvali i ministar Beroš i ministar Marić. Ministar Marić je micao termin sjednice, mi smo mu se rado prilagodili”, rekla je.

Misli da ministar Marić nije bio iskren.

“Moram priznati da nisam baš sigurna koliko je sam ministar bio iskren da nije znao da se sjednica snima. On nije bio na početku sjednice u samoj sali gdje sam navela da se sjednica snima”, kazala je Sabljar Dračevac i dodala da je sjednica bila otvorena za javnost jer je riječ o pitanju koje je od velike važnosti za građane.

“Svi smo se prestrašili zbog ove situacije s lijekovima. Već su pojedini pacijenti ostajali bez lijekova i trebalo se odmah intervenirati. Zbog toga smo se prošlog tjedna dogovorili da ćemo sazvati sjednicu. Ministri su se odazvali i mislim da je ministar Marić znao za kamere”, tvrdi Sabljar Dračevac.

Smatra da je ministar Marić bio svjestan činjenice da se sjednica snima.

“Moguće da je htio simpatije javnosti jer je i mene  na samoj sjednici prevario. Imamo zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju gdje se sredstva namjenski prikupljaju u proračun i on bi ih trebao transferirati u zdravstvo. Rekao mi je da postoji i drugi zakon, o trošarinama, te da su dva zakona u koliziji. Poslije sam saznala da je ‘lex specialis’ taj koji ima prednosti – on mora promijeniti zakon da bi prestao uplaćivati. To nije mali novac, to je ozbiljna cifra. U zdravstvu je gomila problema”, kazala je Sabljar Dračevac i poručila da su nužne reforme.

Foto: Hina

Facebook Comments