Zastupnica HDZ-a napala Katarinu Peović, Ruse i Srbe: A evo kome se na kraju ispričala

Zastupnica HDZ-a napala Katarinu Peović, Ruse i Srbe: A evo kome se na kraju ispričala

“Gospođa Peović osim što konstantno i učestalo laže i manipulira, upravo je ona ta koja je prema napisima određenih medija fizički napala svojeg partnera, ona je ta koja vrši nasilje i skriva se iza svoga vlastitoga imuniteta”, izjavila je za sabornicom danas HDZ-ova zastupnica Majda Burić.

Istup koji je mnoge u saboru ostavio bez teksta – brzo je razjasnila prozvana zastupnica radničke fronte Katarina Peović. “Laže i širi dezinformacije o totalno suludim konstrukcijama koje čita iz svojih desničarskih vrlo opasnih medija koji svašta pišu o nama opozicijskim zastupnicima.”

Nakon što su se dojmovi slegnuli – zastupnica Peović o svemu je vrlo jasna.

“Ne, nemam prijavu za obiteljsko nasilje, a kolegica Burić uspjela je u tome da s opskurnih desničarskih stranica uspije plasirati ovu tezu koju mi sada govorimo i koju moje dijete treba čitati u novinama.”

Zastupnica Burić dobila je opomenu – šef njezine stranke Andrej Plenković staje na loptu, javlja Dnevnik.hr.

“Pogriješila je. Majdu znam jako dobro. Majda je tu učinila jednu grešku, ja je molim da se ispriča. To nije nikakav stav niti nje osobno niti HDZ-a i mislim da je u nekakvom žaru tih replika to bio potez više koji nije primjeren i koji smatram da nije bio s nikakvom zlom namjerom.”

Peović smatra kako ovo zaslužuje puno više od opomene.

“Ako ne bude nikakvih konsekvencija u ovom slučaju, onda će se pokazati da je taj kodeks zapravo mrtvo slovo na papiru jer mislim da takva brutalna obraćanja nisu baš uobičajena”, komentirala je.

Na slici: Majda Burić/ Foto: Hina

Majda Burić izjavila je u utorak navečer u povodu obraćanja u Saboru zastupnici RF-a Katarini Peović kako joj nije bila namjera uvrijediti bilo koga te se ispričala ako je svojom izjavom uvrijedila pripadnike srpske manjine, što joj, istaknula je, nije bila namjera.

“Vezano za moje današnje obraćanje zastupnici Katarini Peović, želim naglasiti kako mi u kratkom obraćanju od 30 sekundi koje dopušta Poslovnik Hrvatskoga sabora nije bila namjera uvrijediti bilo koga, nego ukazati na njezine potpuno neprihvatljive proruske stavove koje je javno deklarirala, a u svojim je istupima vrijeđala i hrvatske branitelje i vrijednosti Domovinskoga rata. Ispričavam se ako sam svojim izjavom uvrijedila pripadnike srpske manjine, što mi nije bila namjera”, stoji u pisanoj izjavi saborske zastupnice Majde Burić večeras dostavljenoj medijima.

Kazavši kako joj nije mi bila namjera uvrijediti pripadnike bilo kojeg naroda ili nacionalne manjine s kojima cijeli život živi i radi, dodala je: “Ako me je itko na taj način shvatio, onda se iskreno i duboko ispričavam!

Željela sam ukazati na njezine potpuno neprihvatljive proruske stavove koje je javno deklarirala, kao i istupe kojima je vrijeđala hrvatske branitelje i vrijednosti Domovinskoga rata. Iskreno mi je žao i ispričavam se ako sam svojom izjavom uvrijedila pripadnike srpske manjine, što mi nije bila namjera”, naglasila je Burić.

Foto: Hina