Zastupnik Stipo Mlinarić o “izborniku Plenkoviću”: Njegovi igrači završavaju u Remetincu

Zastupnik Stipo Mlinarić o “izborniku Plenkoviću”: Njegovi igrači završavaju u Remetincu

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić u Hrvatskom saboru govorio je o odštetama logoraša i aktualnoj vlasti.

Na početku svog izlaganja, Mlinarić je podsjetio na obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, zloćudne bolesti koja napada žene te je priznao i kako je u svojoj obitelji imao slučaj te bolesti i poručio je svim ženama da budu hrabre i da će biti sve u redu.

Mi logoraši nismo imali prigode dobivati plaću za svoje logorovanje ‘6+6’ kao Rimac

Mlinarić je zatim kritizirao jučerašnju izjavu Andreja Plenkovića da je protiv osnivanja saborskog povjerenstva za aferu Janaf.

“Andrej Plenković je inače maher za sastavljati liste. Koga god stavi na listu, taj u većini slučajeva završi u Remetincu. Tako je završila i gđa. Rimac koja nam je neki dan pred kamerama rekla i brojala svoje uzničke dane – 124 dana”, poručio je Mlinarić te podsjetio kako je Plenković odabrao postaviti Rimac na mjesto državne tajnice.

“Rimac je spominjala kako je provela 124 dana, a ja bih se sada osvrnuo na jednu kategoriju branitelja, a to su hrvatski logoraši. I sam sam prošao srbijanske logore – 270 dana. Mi nismo imali prigode kao gđa. Rimac dobivati plaću za svoje logorovanje ‘6+6’ kao što je ona tražila iz zatvora, nismo imali prigodu ni da nas se čuje. Nažalost to je populacija od 15.000 ljudi, koji su prošli kroz srbijanske logore od Crne Gore, BiH, Manjače, Gline, Stare Gradiške, Knina, Sremske Mitrovice, Stajićeva, Niša”, poručio je Mlinarić te dodao kako su to srbijanski logori u kojima su hrvatski branitelji završili dok su se borili za Hrvatsku državu.

Plenkoviću nikada nije palo na pamet tražiti odštetu za hrvatske logoraše

“Gospodinu Plenkoviću ne pada na pamet da postavi to pitanje Srbiji, da traži odštetu što smo protupravno držani na teritoriju Srbije i po srbijanskim logorima. To mu nije nikada palo na pamet”, istaknuo je Mlinarić te podsjetio kako je Županijski sud u Splitu isplatio pet milijuna kuna odštete za srpske vojnike koji su napadali Hrvatsku, a potom bili zarobljeni u Hrvatskoj.

“Da odmah javno kažem, iako sam već jedanput to rekao i na televiziji, mene novac od Srbije ne zanima. Mene zanima presuda. Taj novac želim jer sam ga krvavo zaradio, ali ću ga dati u humanitarne svrhe za borbu djece protiv raka. Donirat ću taj novac, jer sam ga krvavo zaradio i neću ga trošiti”, naglasio je Mlinarić.

Plenković je dobar selektor, a njegovi igrači završavaju u Remetincu

Mlinarić bi volio da Andrej Plenković odgovara na takva pitanja gdje ima osnove za naplatiti odštete za 15.000 logoraša, a ne da šalje svoje predstavnike na obilježavanje u Nemetinu koji govore o toj problematici s dvije različite strane.

“Jedan govori da je Ministarstvo branitelja dalo 5 milijuna kuna Udruzi da se ide s privatnim tužbama, što je notorna glupost. Te ljude koji su prošli srbijanske logore ponižavati još jedanput, da idu privatno tužiti Srbiju, kao da su se oni borili privatno u svoje ime, a ne za ovu državu. Drugi govori za istom tom govornicom, nakon njega, da je u srbijansko poglavlje ’23′ stavljeno da ga ne mogu zatvoriti dok se ne riješi odšteta logorašima”, objasnio je Mlinarić koji smatra kako se HDZ nažalost ne može dogovoriti sam sa sobom.

“Gospodin Plenković ne zna što bi napravio. Ne zna da bi tu možda trebao osnovati istražno povjerenstvo jer on bježi od svega što narod hoće i što želi. Tako je bilo i za referendumske inicijative gdje je 400.000 ljudi bačeno u smeće jer nije želio mijenjati niti izborni zakon niti bilo što. Vidimo da je on dobar ‘selektor’ što bi rekli Srbi, a ti njegovi igrači završavaju u Remetincu”, zaključio je Mlinarić.

Foto: Admir Buljubašić/Hina