Zdravko Mamić očito namjerava ostati “zauvijek” u BiH: Planira graditi sportski centar u susjedstvu Dubrovnika

Zdravko Mamić očito namjerava ostati “zauvijek” u BiH: Planira graditi sportski centar u susjedstvu Dubrovnika

Zdravko Mamić će graditi sportski centar u Ravnom. Od Općine je već kupio zemljište i samo je pitanje vremena kada će svoje poslovno carstvo proširiti na jugoistok Hercegovine, tek kojih desetak kilometara dalje od Dubrovnika.

Nakon što je sud u BiH odlučio da Zdravko Mamić, koji se od lipnja 2018. godine nalaz u Međugorju ne može biti izručen Hrvatskoj, koja ga traži zbog višemilijunske prijevare, nekadašnji prvi čovjek Dinama definitivno ostaje u BIH. Tteško je povjerovati da će Zdravko Mamić dokono šetati po Hercegovini.

Dapače, očekivati je neki njegov „bombastični“ poslovni potez, a prvi korak je već učinio kupnjom zemljišta u Ravnom. Za sada je riječ o sportskom centru, a možda sve prijeđe u projekt kakvog turističkog naselja ili pak urbanih vila kakve posljednjih godina niču u općini Ravno, točnije u naselju Ivanica, s koje puca pogled na Župu dubrovačku.

Tamo je već djelomično izgrađeno turističko naselje nazvano „Dubrovački visovi“ zbog čega su negodovali Dubrovčani tražeći više puta zabranu korištenja pridjeva Dubrovački sa druge strane granice u Hercegovini. Na taj su problem upozoravali nadležne hrvatske institucije ali ništa se nije promijenilo pa se turističko naselje na Ivanici i dalje zove Dubrovački visovi.

I sama općina Ravno u svoje strateške planove uvrstila je turizam kao glavnu gospodarsku granu pa ne začuđuje interes Zdravka Mamića za investiranje u taj dio jugoistične Hercegovine.

Stanovnici i općinske vlasti ove hrvatske općine u BiH, gdje je oduvijek na vlasti HDZ, oduševljeni su idejom izgradnje sportskog centra. Nadaju se kako će Zdravko Mamić doslovno preporoditi općinu Ravno. Kada je tamošnja političarka Stana Burić na svom Facebook profilu još prije nekog vremena objavila informaciju da je Zdravko Mamić kupio zemljište na kojem će graditi sportski centar, krenule su salve oduševljenja i komentari podrške Mamiću i njegovoj ideji investiranja u Ravnom, javlja Slobodna Dalmacija.

Međutim, ispod radara je prošla činjenica da je u Ravnom na vlasti HDZ BIH, sestrinska stranka HDZ-a u Hrvatskoj, za koji Mamić tvrdi da ga politički progone i da će radije biti u bosanskom zatvoru negoli se vratiti u Hrvatsku dok je HDZ na vlasti.

Iako je od sklapanja posla između općine Ravno i Zdravka Mamića, koji je proslavljen i zajedničkom veselicom u jednom tamošnjem restoranu, prošlo više od četiri mjeseca, na terenu se još uvijek ništa konkretno ne događa.

Potvrdila nam je to i sama Stana Burić, Ravanjka, istaknuta članica HDZ-a BiH i aktualna vijećnica te stranke u Županijskoj skupštini Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru, koja je i dovela Zdravka Mamića u Ravno.

Tek je kazala da će javnost o svemu biti obaviještena kad za to dođe vrijeme, no nije precizirala kada će se zakopati prva lopata za Mamićev sportski centar u Ravnom.

– Nismo još počeli raditi – kratko je odgovorila Stana Burić.

Foto: Almir Rezić/Fiea /Hina