Zekanović: Hrvatska jučer potpisala da će prihvatiti migrante po “mehanizmu solidarnosti”?

Zekanović: Hrvatska jučer potpisala da će prihvatiti migrante po “mehanizmu solidarnosti”?

HRAST-ov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović preko društvenih informacija upitao je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o navodnom hrvatskom prihvaćanju mehanizma solidarnosti po kojem će se po državama članicama raspoređivati migranti.

Zekanović navodno ima informacije o takvom sporazumu koji su potpisale 14 od 28 zemalja članica Europske unije. Objavu prenosimo u cijelosti.

“Javno pitanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Zašto Hrvatska javnost nije izviještena o jučerašnjem sastanku četrnaest zemalja EU-a u Parizu? Je li istina da je jučer, 22. srpnja, Hrvatska prihvatila francusko-njemački “mehanizam solidarnosti” kojim će se raspoređivati migranti po cijeloj Uniji?
Zašto ostale zemlje EU nisu prihvatile ovaj prijedlog?

Navodno je na sastanku europskih ministara vanjskih i unutarnjih poslova u Parizu zaključeno da je četrnaest država članica suglasno s francusko-njemačkim dokumentom, a što piše u dokumentu hrvatska javnost ne zna!

Jučer Emmanuel Macron nije otkrio pojedinosti, ali je kazao da će nova inicijativa biti “brza” i “automatska”.

Navodno su sporazum podržale Francuska, Njemačka, Finska, Luksemburg, Portugal, Litva, Hrvatska, Irska…

Naravno, ako predsjednik Vlade ne zna što događalo na sastanku u Parizu neka priupita ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića ili ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.” piše Zekanović.

Foto: Dario Grzelj/ Hina