Zekanović objasnio zašto Suverenisti ne vole Kolindu: Skakutala je u Rusiji, dovela Vučića, podržava Istanbulsku i Marakeš

Zekanović objasnio zašto Suverenisti ne vole Kolindu: Skakutala je u Rusiji, dovela Vučića, podržava Istanbulsku i Marakeš

Hrvoje Zekanović komentirao je u Newsroomu N1 televizije rezultate europskih izbora.

On smatra da najveće iznenađenje europskih izbora Mislav Kolakušić “neće postojati za koji dan”.

“Zanimljivo je da nitko ne propituje Kolakušića koji je jedan napuhani balon koji će sad ispuhati”, rekao je Zekanović objašnjavajući da se nakon izbora pokušava umanjiti rezultat Suverenista.

“Ovo što je narod nama rekao tek kreće. Imat ćemo i puno bolji rezultat uskoro”, kaže Zekanović.

Zekanović kaže da ga je razočarala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Nama ne treba predsjednica koja će skakutati u dresu na utakmicama reprezentacije. Napravila je nekoliko kardinalnih grešaka, šepireći se s Vučićem po Zagrebu. Nazvala je Rozaliju Bartolić, koja je s troje djece ostala udovica 1991., marginalcem. Od Istanbulske konvencije pa nadalje…” kaže Zekanović koji nije zaboravio ni da je HRAST pomagao predsjednici u kampanji.

“Sad će staviti križić pa će otići u crkvu, pustit će suzu u Vukovaru i obući one žute cipelice… U politici postoji mogućnost iskupljivanja, ali onda treba reći jasno i glasno: Pogriješio sam”, govori.

Miroslava Škoru smatra sjajnim intelektualcem koji ima veliki društveni kapital.

“Mi ćemo kao opcija definitivno biti aktivni u predsjedničkim izboriam. Nećemo ih samo promatrati nego ćemo u njima i sudjelovati. Ili ćemo ponuditi svog čovjeka, ali neću se zatvoriti za mogućnost da podržimo kandidata ”

Što se tiče Kolakušića, Zekanović smatra da on neće biti kandidat koji će proći na predsjedničkim izborima.

“Dobio je simpatije građana s ključnom temom. Dobro je odradio kampanju. Mi se stvarno moramo obračunati s korupcijom. Međutim, pristup one man band jednostavno ne ide”, smatra Zekanović.

“Jako je interesantno da on nema stranku, tko mu je financirao kampanju? To je jako skupa, dobra, mudra, pametna kampanja. Ja bih baš volio to znati”, zaključuje Zekanović.