Zelenski spreman na pregovore s Rusima: Amerikanci ga upozoravaju da bi ga Putin mogao izigrati

Zelenski spreman na pregovore s Rusima: Amerikanci ga upozoravaju da bi ga Putin mogao izigrati

Ukrajina i Rusija dogovaraju mjesto i vrijeme za razgovore, rekao je glasnogovornik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, a javlja novinarka agencije Reuters na Twitteru.

– Kijev je spreman razgovarati o primirju i uspostavi mira, poručio je.

Ranije je State Department izrazio sumnju da Rusija želi diplomatski put, poručivši da Putin mora prvi zaustaviti napredovanje vojske i vratiti se na početne položaje, javlja Jutarnji list.

Kremlj je ranije u petak objavio da je predložio Ukrajini pregovore u glavnom bjeloruskom gradu Minsku, ali naglasio i da Ukrajina trenutno ne daje odgovor, nakon što je zatražila da do sastanka dođe u Varšavi.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je došlo do stanke u komunikaciji, jer su Ukrajinci uzeli „dugu stanku”.

Tijekom navedene stanke, ukrajinski su nacionalisti, kako kaže, rasporedili raketne sustave unutar gradskih četvrti velikih gradova.

Peskov nije pružio dokaze koji bi potkrijepili tu tvrdnju, ali smatra da je to vrlo opasan razvoj događaja.

Ukrajinske vlasti još nisu dale komentar na izjavu glasnogovornika Kremlja.

Kremlj je ranije u petak objavio da je ruski predsjednik Vladimir Putin spreman poslati izaslanstvo u bjeloruski glavni grad Minsk na pregovore s predstavnicima Ukrajine.

Peskov je za ruske novinske agencije rekao da je Rusija spremna poslati izaslanstvo koje će uključivati dužnosnike ministarstva vanjskih poslova i obrane.

Foto: Hina