Željka Markić pobijedila Matiju Babića: Sporan je bio tekst o “pedofilu s Madagaskara”

Željka Markić pobijedila Matiju Babića: Sporan je bio tekst o “pedofilu s Madagaskara”

Pet godina nakon prvostupanjske presude Općinskog suda u Zagrebu (2015.) kojom je djelomično usvojen tužbeni zahtjev tužitelja Matije Babića, osnivača portala Index.hr, te je portalu Narod.hr naloženo da isplati određeni novčani iznos, stigla je i drugostupanjska presuda. Županijski sud u Zagrebu uvažio je žalbu udruge U ime obitelji, izdavača portala Narod.hr, zahvaljujući čitateljima koji su nam dostavili snimku zaslona bloga i teksta za koji je Babić na sudu tvrdio kako ga nikada nije napisao, javlja Narod.hr.

“Zahvaljujem se Odvjetničkom društvu Planinić, Šoljić i partneri koji su još jednom, znanjem i posvećenošću i pravno zaštitili udrugu U ime obitelji i sve koji nas podupiru od pokušaja Babićevog zastrašivanja i ušutkivanja. Zahvaljujem i čitateljima portala Narod.hr koji su nam pomogli dokazati na sudu da je Matija Babić objavio tekst na blogu, koji je kasnije izbrisao i tvrdio da ga nije objavio, nazvavši sebe “pedofilom na Madagaskaru”. Jako mi je drago da U ime obitelji neće biti prisiljena sudjelovati u financiranju Babićevog putovanja – bilo na Madagaskar, bilo u Vijetnam“, rekla je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

Podsjetimo, Matija Babić, osnivač portala Index.hr tužio je portal Narod.hr i udrugu U ime obitelji zbog objave priopćenja Inicijative „Ne dirajte djecu“ pod naslovom „Samozvani pedofil Matija Babić aktivno promiče seksualizaciju djece u Hrvatskoj“. Matija Babić je podnio tužbu protiv Udruge zbog naknade štete jer tvrdi da su objavom priopćenja povrijeđeni njegovi „dostojanstvo, ugled i čast“, piše Narod.

 

Foto:  Facebook