Zet kakav se samo može poželjeti: Ravnatelj dubrovačke bolnice cijepio punca i punicu

Zet kakav se samo može poželjeti: Ravnatelj dubrovačke bolnice cijepio punca i punicu

Kako je doznao Index, ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić cijepio je ondje neke članove svoje obitelji. Očitovanje o slučaju dobili su od Ministarstva zdravstva koje im je dostavilo Bekićevo očitovanje.

“Osim zaposlenika bolnice cijepljeno je i 36 pacijenata OB Dubrovnik na hemodijalizi te još 65 vanjskih osoba, među kojima su djelatnici MUP-a, stariji svećenici s komorbiditetima, te kronični bolesnici koji su inače pacijenti Opće bolnice Dubrovnik.

Cijepljena je moja supruga, koja je zdravstveni djelatnik Doma zdravlja (stomatolog), moji roditelji, te punac i punica koji spadaju u ugrožene skupine, obzirom na godine života i komorbiditete”, navodi Bekić u odgovoru kojega je dostavio Ministarstvu.

“Kao što je poznato, naime i supruga i ja smo kao zdravstveni djelatnici izloženi riziku od oboljenja bolesti covid-19, a ja sam od početka epidemije praktički 24 sata u bolnici, obavljam poslove ravnatelja, koordinatora za covid-19, te dežuram kao dežurni kirurg traumatolog, kao i po potrebi na tzv. covid odjelu.

Inače, i moji roditelji i punac i punica čuvaju mojih četvero djece, od kojih je dvoje preboljelo covid-19, a preostalo dvoje su povremeno u samoizolaciji.

Naime, sve ostale osobe cijepljene su isključivo ostatkom cjepiva, a koje se pojavljuje rastvaranjem bočica cjepiva. S obzirom na to da u tom trenutku nije bio reguliran postupak s ostatkom cjepiva, imao sam pritiske javnosti za cijepljenjem.

S obzirom na to da primarna zdravstvena zaštita nije započela procjepljivanje na ovom području, u najboljoj mogućoj namjeri iskoristio sam navedeni ostatak za osobe kod kojih je postajala indikacija za cijepljenje, a od kojih mi je većina nepoznata”, napisao je Bekić, prenosi Index.

Foto: Hina