Životna drama poznatog umjetnika: Završio je u bolnici iako se cijepio

Životna drama poznatog umjetnika: Završio je u bolnici iako se cijepio

Premda se cijepio među prvima, još prije sedam mjeseci, naš istaknuti multimedijalni umjetnik i veliki humanitarac, Stephan Lupino, ipak je dobio koronu. Na sreću, u subotu poslijepodne okončao je desetodnevno bolničko liječenje, iako je bilo najavljivano da će još prije biti otpušten na kućnu njegu, pa smo ga po izlasku na “svježi zrak” pitali kako je i ima li kakvu poruku za širu javnost, za one koji od samih početaka smatraju da je Covid-19 čista izmišljotina, koji se tako ustrajno protive preporukama epidemiologa, imunologa i virologa, koji još uvijek vjeruju u razne teorije zavjere…

– Ja sam uistinu bio odgovoran u svakom pogledu, ali sam unatoč tome završio na Covid-odjelu Kliničke bolnice Dubrava. Bez odgovarajuće pažnje vrlo susretljivog medicinskog osoblja moj oporavak bi zasigurno bio puno teži, ali da o tome puno ne govorim spomenut ću samo to da su mi liječnici rekli da bih prošao puno gore da se nisam cijepio., piše Šibenski.

Dakle, dragi moji ljudi cijepite se dok je još na vrijeme, jer je ova opasna i nepredvidiva bolest naprosto “osvojila” cijeli svijet, zar ne vidite da nam svakodnevno i u Lijepoj Našoj odnosi i brojne živote – poručuje Lupino, koji je uistinu potresen sa svim onim što je osobno vidio u bolnici tijekom liječenja.

Riječ je umjetniku koji je u skulpturalnom dijelu opusa posljednjih godina sa svojim “Lupinizmom” postao prava svjetska senzacija – generirao je vlastiti i potpuno novi umjetnički pravac, a poznatim djelom “Planet Apocalypse” iz serijala “Planet Fire” on je na neki način predvidio pandemiju svjetskih razmjera. Naime, ta slika “… prikazuje stanje u kojem se naš planet našao, uništen od čovjeka, prirodnih katastrofa i virusom” – kako u svom osvrtu na Lupinov uradak tvrdi Andrew Hemingway, poznati profesor i umjetnički kritičar s Oxforda, no nas je zanimalo je li ovaj “nemirni duh” i na bolničkoj postelji “kovao” kakve planove za budućnost?