Zoran Milanović već ima jednog izazivača: Dragan Primorac započeo “tajnu” predsjedničku kampanju?

Zoran Milanović već ima jednog izazivača: Dragan Primorac započeo “tajnu” predsjedničku kampanju?

U Velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu profesor i znanstvenik Dragan Primorac održao je predavanje pod nazivom “Nema mjesta za male snove”.

Teme su bile njegov privatni život i odrastanje, akademska naobrazba, rad i znanstvena dostignuća. Na predavanju su nazočili njegovi prijatelji i suradnici i u najvećem broju studentima za koje je predavanje bilo namijenjeno.

– Moj je cijeli život vezan za Split, ali ako sanjate veliko, okruženi ste konkurencijom i imate sjajne mentore, možete doći do samih svjetskih vrhova. Split je vječna inspiracija, ima nešto u njemu što vas motivira da budete bolji – rekao je. 

Na predavanju je podijelio tri slučaja na kojima je radio zahvaljujući kojima je napravljen iskorak u medicini. Imao je četiri poruke za mlade:

– Usudite se sanjati veliko, sanjajte veliko, ali krenite s malim. Najveći rizik je ne napraviti rizik te kontinuitet i upornost, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tijekom predavanja Dragan Primorac je iznio i neke manje poznate detalje iz svog života: jedan je od osnivača prvog taekwando kluba u Splitu 1987. naziva „Kocunar Topers” te je 37 godina poslije primljen u taekwondo Kuću slavnih.

Također je otkrio kako je napravljeno istraživanje prema kojem je zahvaljujući spavanju pet umjesto osam sati dnevno (iako je rekao da spava četiri) uštedio četiri godine života. 

Okupljeni su ga nakon predavanja nagradili dugotrajnum pljeskom.

Već se nazire tko bi mogao biti jedan od izazivača predsjedniku Zoranu Milanoviću. Iako to još nigdje nije službeno najavio , očito je da se Dragan Primorac priprema za predsjedničke izbore. Drži predavanja diljem Hrvatske, nastupa na televizijama, slika se s poznatim sportašima, a njegova Facebook stranica izgleda kao da je već u pretkampanji. A i u političkim krugovima se može čuti da Primorac ima predsjedničke ambicije.

Na slici: Andrej Plenković i Dragan Primorac

Foto: Hina