Žrtva kripto prevare u Rijeci: Mnogi su ulagali cijele ušteđevine

Žrtva kripto prevare u Rijeci: Mnogi su ulagali cijele ušteđevine

Riječka tvrtka pet je godina varala ljude pa je gotovo 800 ljudi ostalo bez uloženog. U početku je sve izgledalo dobro, a onda se balon rasplinuo zbog jednog maila.

Nevjerojatnih 70 milijuna eura teška je do sada najveća prevara kripto valutama u Hrvatskoj.

Riječka tvrtka pet je godina poslovala ili, preciznije, varala ljude pa ih je gotovo 800 ostalo bez uloženog, ali i zarađenog novca.

Jedna od žrtava govori za RTL Danas.

“Prvog dana sam osjećao razočaranje, drugi dan istinsku tugu, sad nakon nekoliko dana dominira osjećaj bijesa”, kaže nam žrtva prijevare.

Ne želi javno reći koliko je izgubio, ali na iznos koji je otkrio stegne se grlo naš svakome.

“Morate znati da su mnogi imali u tome cijele svoje ušteđevine, pa i ušteđevine svoje obitelji, ova je priča za mnoge jako mučna”, nastavlja.

Direktor tvrtke Luka Burazer

Sve je počelo prije pet godina, a naš je sugovornik ušao je u sve prije dvije godine. Ugovori su bili tipični brokerski samo kriptovalute u Hrvatskoj nisu toliko regulirane pa je sve bilo lakše.

Trgovali su Bitcoinom, Etherom, ETHeriumom, LINK-om, Polkadotom. Firma je uzimala postotke od zarade.

“Ta je firma prvi ugovor ispoštovala. Ja sam ušao s određenim sredstvima… Nakon godinu dana sam povukao dio svog inicijalnog uloga, ostatak sam ostavio unutra. Taj ostatak je onda opet ili fiktivno ili stvarno rastao, ali nisam uspio dočekati istek tok drugog ugovora”, govori nam žrtva prijevare kako je sve išlo.

Umjesto kraja ugovora, dočekao je ovu poruku: “Poštovani klijenti, nizom loših trejdova i odluka doveo sam firmu u kriznu situaciju. U sljedećim danima imat ćemo više informacija”.

To je bio znak da novca više nema. Pobrisali su aplikaciju preko koje je sve ulaganje išlo, ali i svu komunikaciju i nestali.

Podsjetimo, riječ je o tvrtci BitLucky za trgovanje kriptovalutama, direktora Luke Burazera.