Novinarka i aktivistica Iva Anzulović ne odustaje: Traži istinu o tragičnoj smrti Siniše Palma i nestanku 17 milijuna kuna

Novinarka i aktivistica Iva Anzulović ne odustaje: Traži istinu o tragičnoj smrti Siniše Palma i nestanku 17 milijuna kuna

Kao što je i najavila, slobodna novinarka i aktivistica Iva Anzulović, nastavlja s akcijama u znak prosvjeda protiv niza propusta u istrazi smrti pročelnika za financije i gospodarstvo Siniše Palma i krađe 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Ovoga puta je uoči izvanredne sjednice Gradskog vijeća sazvane po hitnom postupku raširila je banner s pitanjem Zašto je Simpa je mrtav, na metalnoj ugradi uz rzb Grdaskog parka ispred ulaza u zgradu gradske uprave. Uz pitanje koje su građani već vidjeli dopisala je i njihova pitanja i komentare napisane na papiriću na nedavnom javnom prikupljanja pitanja u središtu Virovitice, piše Virovitica.net.

Nakon što su na sjednici Gradskog vijeća vijećnici HDZ-a , unatoč tome što to već rade ministarstvo financija i ured državne revizije, podržali  odluku da grdonačelnik Kirin  može angažirati  vanjske suradnike koji će istraživati nestanak 17 milijuna kuna za koje je upravo on odgovoran i Iva se preselila u park.

S bojom na bazi vode na jednom je stablu napisala brojku 17, a na drugim upitnik.

„Birala sam da stabla budu stara, a poruke okrenute prema prozorima gradske uprave baš kako bi svakoga dana zaposlenici gledali u podsjetile kako su Virovitičanima dužni brojne odgovore i 17 milijuna kuna“, rekla je Iva.

Nakon desetak minuta privedena je u policijsku postaju.

„Nisam imala nikakvu pravnu posljedicu zbog oslikavanja dvaju stabala jer ničime nisam oštetila biljke pa je intervencija policije trajala svega desetak minuta u postaji gdje su samo zapisali razloge mom činu. Otrovnija je zemlja oko dvorca koju su zalijevali kojekakvim kemikalijama zbog kojih mi se jedan pas razbolio i danima se nekontrolirano češao pa razmišljam o sakupljanju dokaza i tužbi protiv Grada“, izjavila je Iva za portal Virovitica.net.

Dodala je kako će nastaviti s aktivističkim djelovanjem.

„Apsolutno ću i dalje ukazivati na slučaj smrti Siniše Palma koji je prepun anomalija, nelogičnosti, nezakonitosti i propusta, na rubu i protivno zakonima, jer u zemlji u kojoj vlada nepravda i nezakonje, otpor je nužda“, zaključila je.

 

Foto: Virovitica.net

Facebook Comments