Kada će Bošnjaković preuzeti odgovornost za katastrofalno stanje u pravosuđu: Zašto korumpirana sutkinja Domić nije osuđena

Kada će Bošnjaković preuzeti odgovornost za katastrofalno stanje u pravosuđu: Zašto korumpirana sutkinja Domić nije osuđena

Gost Točke na Tjedan bio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je komentirao afere koje se vežu uz ministra Kuščevića i stanje u pravosuđu.

Treba li ministar Kuščević otići iz Vlade?

O tome će konačnu riječ i ocjenu dati premijer. On ima informacije na raspolaganju ili ih još uvijek traži i nakon toga on će donijeti odluku. Po onome što ja vidim, ja mislim da nema elemenata za to. Ovo što je rekao premijer odnosi se na neka druga vremena koja su bila…

Što to znači? Da su te radnje koje su bile prije kvalificiraju ili diskvalificiraju za ministra?

Ja o radnjama neću govoriti jer tu nemam nekakav uvid. Ako se radi o radnjama koje su kažnjive i koje su u nekoj kaznenoj zoni, onda bi se dalo razgovarati. Međutim, ja o svemu nisam stekao dojam da ima elemenata kaznene ili prekršajne odgovornosti niti da su ikakvi postupci pokrenuti, tako da s te strane ja ne vidim nikakve čvrste razloge za to. Ali to je pitanje, moram priznati, s kojim se ja ne bavim.

Imamo jednu činjenicu. Sutkinji Domić koja je suspendirana zbog sumnjivih prenamjena sudi punih 13 godina. Ta sutkinja je prenamijenila i neka zemljišta koja su u vlasništvu obitelji Kuščević. Kako to prema vama utječe na dojam građana o percepciji?

Prema meni, nije u redu da se sudi 13 godina. Nema tog postupka to kad je pojedinac da to ne bi trebalo biti prije riješeno. Vrlo sam nezadovoljan s takvim postupcima koji toliko godina traju. Ako je taj postupak otvoren, onda o njemu nećemo razgovarati jer sutra može završiti. Jedino što smatram da nije u redu da toliko dugo traje.

Ovaj argument koji ste vi koristili kao i premijer da se to sve događalo prije nego što je Lovro Kuščević postao ministar, kakav je to argument?

Ako je nešto bilo, državna tijela su trebala reagirati na vrijeme. Ako je nešto bilo, državna tijela o tome mogu reagirati. A sve ostalo je ulaženje u prostore koji nisu u mom djelokrugu. I smatram sa svoje pozicije ministra pravosuđa nekorektnim da o tome na ovaj način govorim.

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina

 

Facebook Comments