Lakše ozlijeđeni vojnik stigao u Hrvatsku, drugi se liječi u američkoj bolnici u Njemačkoj

Lakše ozlijeđeni vojnik stigao u Hrvatsku, drugi se liječi u američkoj bolnici u Njemačkoj

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju, javlja Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Şlužba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a javlja kako su dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru ResoluteSupport u Afganistanu dobrog zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju od posljedica napada koji se dogodio 24. srpnja 2019. u Afganistanu.

Teže ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske doputovao je u Saveznu Republiku Njemačku i trenutno se nalazi na rehabilitaciji u američkoj vojnoj bolnici “Landstuhl Regional Medical Center” u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Rammsteinu, javlja N1.

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći.

Bolnica “Landstuhl Regional Medical Center” u Njemačkoj, najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Država, u Europi koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

Drugi, lakše ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske stigao je u Hrvatsku i dobrog je zdravstvenog stanja.

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su zadobili ozljede u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments