Kakav propust: Kako su Cvitanovi policajci ostali bez svojih pištolja

Kakav propust: Kako su Cvitanovi policajci ostali bez svojih pištolja

Bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i svi članovi njegove obitelji žive s danonoćnim policijskim osiguranjem. Prošle subote, dok je bivši glavni državni odvjetnik s obitelji ljetovao u Zatonu, pola njegova osiguranja su razoružali. Prema neslužbenoj verziji priče koja kola među tužiteljima i policajcima, riječ je o policijskom propustu zbog čega su već suspendirani odgovorni čuvari.

Cvitana štite zaštitari u smjenama. Navodno su dvojica zaštitara koja su odradila svoju smjenu vratila su se u apartman u kojem su bili smješteni. Bili su gladni i dogovorili su se da zajedno odu do trgovine po hranu, a u apartmanu su ostavili službene pištolje, piše Jutarnji List. Kada su se vratili, njihovih pištolja više nije bilo u apartmanu. Netko je provalio i ukrao im oružje, ali i osobne dokumente, a jednom od njih i službenu policijsku značku, potvrđeno je za Jutarnji u policiji.

Sumnja se da se radi o lopovima koji su ‘operirali’ na području Vodica i krali po apartmanima, kućama i stanovima. Kad su lopovi shvatili koga su opljačkali, ostavili su sve na parkiralištu za službena vozila PU ličko-senjske u Gospiću. Tamo su nađeni i pištolji, osobni dokumenti i policijska značka.

U četvrtak je šibensko-kninska policija objavila da su uhitili 23-godišnjaka i 30-godišnjaka i sumnjiče ih za seriju teških krađa na području Vodica. Osim velike štete koju su nanijeli policajcima koji čuvaju Dinka Cvitana, na teret se ovom dvojcu stavlja i konkretna šteta od ukupno 125.000 kuna u novcu, nakitu i osobnim stvarima oštećenih. Dvojac je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan policijskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

Foto: lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments